Perka ir blogos būklės butus

Perka ir blogos būklės butus

Kasmet aukcionuose nereikalingą nekilnojamąjį turtą (NT) ir kitus objektus parduodanti Klaipėdos savivaldybė sėkmingai pildo biudžetą. Dėmesio sulaukia net ir blogos būklės gyvenamosios patalpos.

Šiemet Klaipėdos savivaldybės tarybai bus teikiamas 33 nereikalingų NT objektų sąrašas. Tarp jų yra tokie objektai kaip vaistinė su bendrosios praktikos gydytojų kabinetais (Šilutės pl. 38-1), mokykla (Uosto g. 22), dispečerinė I. Simonaitytės gatvėje, gyvenamasis namas su garažu Liepojos gatvėje ir sandėlis S. Šimkaus gatvėje. Didžiąją dalį parduodamų objektų sudaro butai.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio, pirkėjų atsiranda kaskart.

"Vieni objektai yra paklausesni, kiti - ne. Iš senojo sąrašo liko tik 8 pozicijos, kurių nepavyko parduoti. Dabar sąrašą atnaujinome. Didžioji dalis turimų gyvenamųjų patalpų - butų - yra blogos būklės. Bet perka ir juos", - sakė E. Simokaitis.

Jis pridėjo, kad Savivaldybei priklausantį NT turtą gali įsigyti tiek įmonės, tiek gyventojai - pakanka sumokėti dalyvio registracijos mokestį ir dalyvauti aukcione.

"Jei Taryba priims sprendimą, iš sąrašo galėsime rengti privatizavimo sąlygas, ruoštis aukcionams. Bus paskelbta registracijos data, aukciono vykdymo diena. Pats aukcionas vyksta 3 dienas. Kas pasiūlo didžiausią kainą, tas ir laimi. Termino, per kurį turėtume objektus parduoti, nėra. Aukcionus vykdome tol, kol pavyksta parduoti objektą", - teigė Turto valdymo skyriaus vedėjas.

E. Simokaitis sakė, kad šiuo metu būtų sunku pasakyti, kiek iš esamų 33 NT objektų Savivaldybė galėtų uždirbti. Konkretesnės sumos turėtų atsirasti po objektų vertinimų.

"Kiekvieną objektą vertinsime individualiai ir kainą nustatysime pagal rinkos vertę", - tikino E. Simokaitis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder