Per incidentą jūroje žmonės nenukentėjo

Per incidentą jūroje žmonės nenukentėjo

Antradienį vakarop į Klaipėdos uostą parvilkta liepos 13-ąją Baltijos jūroje apvirtusi jūrinė barža. Klaipėdos uosto kapitono Adomo Aleknos teigimu, kadangi baržoje žmonių nebuvo, tai niekas nenukentėjo.

Dienraščio skaitytojas pranešė, esą liepos 14 d. Baltijos jūroje apvirto jūrinis ekskavatorius, plaukęs į Klaipėdos uostą iš Suomijos. Tai nutiko apie 100 jūrmylių nuo mūsų uosto. Liepos 16 d. ryte jis buvo apžiūrėtas UAB "Narų servisas" specialistų. Išvadą apie jo būklę narai pateikė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai. Tą pačią dieną Klaipėdos uosto kapitonas A. Alekna davė sutikimą pradėti laivo gelbėjimo ir parvilkimo į Klaipėdos uostą operaciją, o apie nukentėjusius žmones nieko nepranešta.

A. Aleknos teigimu, liepos 13 d. netoli Lenkijos apvirto lenkų vilkiko "Zeus" tempiama jūrinė barža T-6, kuri priklausė Klaipėdoje registruotai UAB "Topada". Ši nedidelė apie 32 m ilgio, 11 m pločio barža buvo plukdoma iš Klaipėdos uosto į Antverpeną (Belgija).

Pirmadienį grįžo "Narų serviso" narai, apžiūrėję baržą. Ji plūdri, tik vienas tankas pramuštas, o kiti 7 tankai nepaliesti.

Nutikus incidentui buvo priimtas sprendimas grįžti atgal į Klaipėdą. Pirmadienio naktį vilkikas su apvirtusia barža priplaukė prie Lietuvos teritorinių vandenų ir laukė tolesnių nurodymų. Pirmadienį vyko pasitarimas - nuspręsta baržą vilkti į Klaipėdos uostą, pastatyti prie krantinės ir atversti. Antradienį buvo užsakyti Klaipėdos uosto vilkikai, turėję ją partempti į uostą. Apie 15 val. du vilkikai - "Perkūnas" ir TAK 2 - išplaukė partempti baržos, į Klaipėdą ją parvilko apie 19.30 val.

Vilkiko kapitonas nepateikė pasiaiškinimo, į Lietuvos teritorinius vandenis jis neplaukė, į Klaipėdos uostą taip pat. Tad iš jo nebuvo galima nieko pareikalauti. Pasak A. Aleknos, vilkiko kapitonas žadėjo pateikti jūrinį protestą, ir viskas. Lenkijos pakrančių apsaugos tarnyboms apie įvykį jis pranešė.

Taigi barža grąžinta tam, kas ją išsiuntė iš Klaipėdos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder