Per dvi savaites - dvi šalčio aukos

Per dvi savaites - dvi šalčio aukos

Per pastarąsias dvi savaites uostamiesčio medikai užfiksavo du mirties atvejus dėl šalčio.

Pasak VšĮ Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties direktoriaus pavaduotojos Nijolės Dambrauskienės, abu mirusieji buvo apie 50 metų amžiaus vyrai.

"Praėjusią savaitę medikai užfiksavo prie "Avitelos" gulėjusio vyro mirtį. Kiek laiko jis gulėjo - nežinia. Kitas mirusysis buvo rastas sandėliuke Svajonės gatvėje. Įtariame, kad vyras mirė dėl šalčio. Abu piliečiai buvo neturintys nuolatinės gyvenamosios vietos", - pasakojo pavaduotoja.

Anot pašnekovės, greitosios medicinos pagalbos medikai atšalus orams nuolat kviečiami padėti asmenims, kurie gulinėja viešosiose miesto vietose: prekybos centruose, daugiabučių namų laiptinėse.

"Jie nepaeina dėl nuolatinio piktnaudžiavimo alkoholiu ar jo surogatais. Jeigu yra indikacijos, imame tokius asmenis ir vežame į ligoninę, jeigu ne - perduodame policijai. Tai yra nuolatinė problema, kuri sumažėja tik atšilus orams. Vargstame jau gal dešimtmetį ir nieko negalime pakeisti, nes Savivaldybė nesuranda būdų, kaip tokiais asmenimis pasirūpinti", - skundėsi N. Dambrauskienė ir piktinosi, jog benamiai dažnai piktnaudžiauja medikų paslaugomis.

"Nuvažiuoja greitosios medikai pagal iškvietimą prie prekybos centro. Ten guli apsvaigęs nuo alkoholio asmuo ir teigia, kad negali paeiti. Medikai jį kelia ant neštuvų, neša, tempia, veža į Klaipėdos universitetinės ligoninės Priėmimo skyrių. Ten nelaimėlį apžiūri, paguldo. Jis pailsi, išeina ir kažkokiu mistiniu būdu po dviejų valandų vėl guli prie kito prekybos centro. Tokie nuolatiniai mūsų pacientai, iškviečiantys po porą kartų per dieną yra bent keturi. Kai kurie jų terorizuoja medikus, tyčiojasi, kad jie mūsų darbdaviai", - pasakojo pavaduotoja.

Klaipėdos miesto nakvynės namuose pastaruoju metu taip pat glaudžiasi daugiau benamių, nei yra vietų, tačiau šiuo metu situacija, anot l. e. p. direktorės Indros Joniuškienės, dar nėra ekstremali.

"Nakvynės namuose įrengtos 52 vietos miegoti, o atvyksta 5-6 asmenimis daugiau. Kol kas visus priimame ir apnakvindiname", - sakė I. Joniuškienė.

Informacija. Jeigu matote, kad žmogus neturi gyvenamosios vietos, ir glaudžiasi nesaugioje aplinkoje, praneškite Klaipėdos miesto nakvynės namų socialinei darbuotojai tel. (8 46) 311204, mob. tel. 8 683 57203, el. p. [email protected]

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder