Pavojų skelbė sklandžiai

Pavojų skelbė sklandžiai

Teigiama, jog Klaipėdoje gyventojų perspėjimo sistemos patikrinimas šiandien įvyko sklandžiai.

Kaip ir visoje šalyje, klaipėdiečiams šiandien apie tariamą pavojų pranešė kelias minutes iki vidurdienio gaudusios sirenos, raginusios įsijungti radiją ar televiziją ir išklausyti skelbiamą informaciją.

"Patikrinimas - vykęs, vienu mygtuko paspaudimu įjungtos visos sirenos. Jų mieste yra 48, gal kai kurios ir nesuveikė, tikslesnę informaciją gausime gavę ataskaitas.

Būna, kad kai kurios sirenos nesuveikia dėl gedimo ar elektros tiekimo sutrikimo. Kai kurios neveikiančios po ankstesnių tikrinimų išmontuotos", - po vidurdienio sakė Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus vedėjas Stanislovas Kučinskas.

Dalis klaipėdiečių buvo įspėti ir per gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemą - gavo pranešimus į savo mobiliuosius telefonus. Tiesa, norint gauti informaciją tokiu būdu, šią nemokamą paslaugą pirmiausiai reikia aktyvuoti, kiekvienam mobiliojo ryšio telefono modeliui taikomos skirtingos instrukcijos.

Šiandien ryte pagal jas paslaugas aktyvavo keli "Vakarų ekspreso" žurnalistai. Perspėjimų negavo nė vienas.

"Sistema įdiegta visų trijų operatorių tinkluose, ji visiškai funkcionuojanti ir veikia be sutrikimų.

Vienintelė problema yra ta, kad dalis gyventojų teigia nors ir nusistatę savo telefonus, bet pranešimų negauna. Priežasčių gali būti keletas, jos yra tik pačiuose telefonuose, o ne sistemoje", - tokią situaciją komentavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Civilinės saugos valdybos vyriausiasis specialistas Algis Bolys.

Anot jo, šiandien departamentui apie negautus pranešimus pranešė 12 žmonių iš visos Lietuvos.

"Visiems stengėmės padėti nustatyti priežastį. Patirtis rodo, jog nors ir tvirtinama, kad viskas teisingai nustatyta, bet dažniausiai pasirodo, kad ne visai", - sakė specialistas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder