Paveldosauga saugo nuo investicijų?

Paveldosauga saugo nuo investicijų?

Kultūros paveldo departamento (KPD) Klaipėdos teritorinis padalinys skandalais, kivirčais su investuotojais ir Klaipėdos savivaldybe labiausiai išgarsėjo, kai jam vadovavo vienas politikas. Vadovai pasikeitė, tačiau šios įstaigos darbo metodai ir toliau kritikuojami dėl biurokratijos, projektų vilkinimo ir neprognozuojamų rezultatų.

Klaipėdos miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto pirmininkas Simonas Gentvilas remdamasis septynių praktikuojančių architektų pateikta informacija surinko ne vieną ir ne du viešojo bei privataus sektoriaus planų ir projektų pavyzdžius, kuriuos derinant susidurta su KPD barjerais.

Jam antrinantys architektai tvirtina, kad paveldosauga Lietuvoje esą apskritai yra labai atsilikusi, nes jos institucijose trūksta kūrybingų žmonių. Neva užtenka pažiūrėti, kaip Vakarų Europos šalys pritaiko kultūros paveldo objektus išsaugodamos ir vertingąsias savybes, ir įgyvendindamos labai įdomius architektūrinius sprendimus.

Tačiau Klaipėdos paveldosaugininkų vadė tvirtina, jog viso labo vykdo įstatymo raidę, o verslininkų interesai esą dažniausiai yra per dideli mažam mūsų senamiesčiui.

Daugiau skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder