Patikrinimo metu rado kačių šėryklą ir švirkštų

Patikrinimo metu rado kačių šėryklą ir švirkštų

Penktadienio vakarą į patikrinimus išsirengę Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai ir policijos pareigūnai pričiupo apie 20 pažeidėjų, nepaisiusių automobilių statymo taisyklių. Vis dėlto buvo ir įdomesnių radinių – netoli Šilutės plento aptikta sumaniai įrengta kačių šėrykla.

Tikrino automobilių statymą

Patikrinimui vadovavęs Savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausiasis specialistas Vigandas Jablonskis pasakojo, kad reidas penktadienį vyko nuo 17 iki 23 valandos, buvo tikrinama, kaip laikomasi automobilių statymo, viešosios tvarkos taisyklių, taip pat aplankytos vietos, kuriose žmonės skundėsi triukšmu, viešose erdvėse vartojamu alkoholiu.

“Du kartus vykome į Poilsio parką, tikrinome, kaip žmonės stato automobilius. Šalia “Kar kar” parko neleistinose vietose buvo pastatyta apie 15 automobilių. Dar keletą radome Danės gatvėje, tad iš viso nubausta bus apie 20 automobilių savininkų”, - sakė V. Jablonskis.

Pasak specialisto, nudžiugino pagerėjusi situacija netoli sporto klubo “Impuls”. Esą anksčiau ten žmonės gatvėje palikdavo automobilius, dėl to kitiems vairuotojams buvo sunku pravažiuoti, susidarydavo kamščiai. Tačiau vakar probleminėje vietoje nerasta nė vieno ten palikto automobilio.

“Smagu, kad dabar žmonės jau gali laisvai pravažiuoti”, - komentavo V. Jablonskis.

Pagal anksčiau gautus klaipėdiečių skundus patikrinimo dalyviai vyko į Teatro aikštę, Vežėjų, Tomo, Žvejų gatves. Išskyrus Žvejų gatvę, kurioje įspėti automobilius įjungtais varikliais laikę taksi vairuotojai, galimų nusižengimų neužfiksuota.

Girtaujančių nepričiupo

Pagal gyventojų nusiskundimus dėl alkoholio vartojimo viešose vietose buvo tikrinamos įvairios miesto erdvės – nuo Skulptūrų parko iki pat pietinės miesto dalies.

Pasak pašnekovo, Skulptūrų parke sutikti keli vaikinai, kurie turėjo neatidarytų alaus butelių. Jie paaiškino tik trumpam prisėdę ir esą net nesiruošę šioje vietoje gerti svaigalų. Po pokalbio su tikrintojais jie ramiai pasišalino.

Šalia Vežėjų ir Tomo g. taip pat pastebėti keli asmenys, galimai vartojantys alkoholį, tačiau šie, pamatę tikrintojus, spruko. Išvydę uniformas pabėgo ir Mokyklos gatvėje galimai girtavę klaipėdiečiai.

Prie turgaus – švirkštai

Dar vienas skundas buvo gautas dėl netoli turgavietės “Senjorų rojus” besimėtančių švirkštų.

“Buvo pranešta, kad einant link Miško kvartalo mėtosi švirkštai. Iš tiesų radome krūvą švirkštų, gal apie 30. Jie kartu supakuoti su vaistais, pagal pavadinimą atrodo, kad jie skirti sergant išsėtine skleroze. Yra versija, kad tuos švirkštus ten paliko benamiai, galbūt toje vietoje jie palieka daiktus, kurių jiems nereikia, bet tai dar neaišku. Gyventojai sakė, kad ten benamiai tuos vaistus ir leidžiasi, bet nieko tokio tikrai nepastebėjome. Mėginome surasti turgaus savininkus, bet nepavyko, bandysime situaciją aiškintis pirmadienį”, - pasakojo V. Jablonskis.

Surentė kačių šėryklą

Krūmynuose netoli Šilutės plento inspektoriai rado suręstą įtartiną pašiūrę, aptrauktą plėvele, o jos viduje – tikrą kačių rojų: guolius, maisto indus. Šioje vietoje tikrintojai sutiko ir kates globojančią klaipėdietę. Ji prisipažino, kad kiekvieną dieną murklėms atveža maisto, tvarko aplinką.

“Paaiškinus, kad tokia šėrykla yra nelegali, moteris ėmė šaukti, kad mes esame beširdžiai, kad jei nugriausime šitą pašiūrę, ji pastatys kitą, - pasakojo V. Jablonskis.

- Bet matyti, kad moteris išties rūpinasi aplinka, viskas sutvarkyta, nesimėto šiukšlės. Žinome šios moters pavardę, kviesimės ją pasikalbėti į Savivaldybę apie pasiūlytas kačių šėrimo vietas, galbūt pavyks rasti išeitį.”

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder