„Pasivaikščiojimas su žuvimi" - naujas traukos objektas

„Pasivaikščiojimas su žuvimi" - naujas traukos objektas

Vakar įvyko oficiali skulptūros "Pasivaikščiojimas su žuvimi" atidarymo ceremonija. Susirinkę svečiai ir kūrėjai džiaugėsi, kad šis meninis akcentas papuošė klaipėdiečių ir miesto svečių aktyviai lankomą vietą.

Daugiau kaip dviejų metrų aukščio, iš daugybės 2 mm storio lakštų pagamintą ir oksido sluoksniu padengtą prieš vėją einančio žmogaus ir žuvies skulptūrą kūrė skulptoriai Sergejus Plotnikovas, Svajūnas Jurkus ir kalvis Gražvydas Černiauskas. Projekto architektas - Vytautas Paulionis, mecenatė - UAB "Arijus".

Miesto meras Vytautas Grubliauskas teigė, kad ši skulptūra taps viena ryškiausia ir didžiausią įspūdį paliekančia Klaipėdos vizitine kortele.

Skulptūros kūrėjai džiaugėsi, kad šį meninį objektą jau pamėgo klaipėdiečiai, o daugelis netgi pastebi žuvį vedžiojančio vyriškio ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovo Arvydo Vaitkaus panašumą.

"Man labai patinka ši skulptūra, apskritai patinka visoks menas. Manau, blogo meno nėra. Tikiu, kad "Pasivaikščiojimas su žuvimi" paskatins dar daugiau lankytojų pasivaikščioti ant molo", - mintimis dalinosi šventę stebėjusi melnragiškė Birutė.

"Neseniai grįžau iš užsienio. Pamačiusi skulptūrą, pamaniau: "Oho! Kažkas naujo." Tokių gražių iniciatyvų galėtų būti ir daugiau", - sakė Karolina.

Garbaus amžiaus Zelma taip pat džiaugėsi naująja skulptūra. Jos manymu, tai - labai įdomus akcentas.

Vis dėlto klaipėdietės Aidos skulptūra pernelyg nesužavėjo. "Na... Ne Rodeno ir ne Mikelandželo kurtas darbas... Kaip kalvio darbas, manau, geras. Kičas tai ar ne kičas, gerai, kad šis darbas atsirado, nes tinka jūros, betono ir metalo fone", - mintimis dalinosi pasivaikščiojimus ant molo pamėgusi moteris.

Vis dėlto Aida džiaugėsi, kad skulptūra tapo patraukliu objektu ir ragino molą papuošti kitais panašiais meniniais akcentais - taip atsirastų ištisa skulptūrų promenada.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder