Pasipuošė karalienės vardu

Pasipuošė karalienės vardu

Daugelį metų trukę bandymai suteikti karalienės Luizės vardą Klaipėdos jaunimo centrui pagaliau virto kūnu: prieš mėnesį įstaigą oficialiai pervadinus Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centru vakar buvo atidengtos ir naują pavadinimą, ir žymios istorinės figūros atminimą primenančios lentos.

"Šiemet kovo 10-ąją suėjo 240 metų nuo karalienės Luizės gimimo, o balandžio 10-ąją minėjome prieš 125 metus įkurtos Karališkosios Luizės gimnazijos sukaktį, - vakar sakė centro direktorius Aleksas Bagdonavičius. - Daug metų gyvuojantis jaunimo centras tęsia istoriją ir nuo šiandien vadinsis Karalienės Luizės jaunimo centru."

Kartu su ROTARY klubo "Karalienė Luizė", kuris finansavo atminimo lentų atsiradimą, prezidente Jolanta Braukyliene lentas atidengęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pažymėjo, jog tai - istorinis įvykis.

"Karalienės Luizės vardas vienais ar kitais ženklais vėl grįžta į Klaipėdą. Nuimdami šią simbolinę drobę nuo lentų tarsi atverčiame naują istorijos puslapį. Visgi Luizės atminimas dar nėra deramai įvertintas ir įprasmintas, tad manau, kad dar daug ką turėsime padaryti", - sako miesto vadovas.

J. Braukylienė pažymėjo, kad jaunimo centre yra auginama ateitis, tad ateities kūrėjai privalo atminti ir istoriją.

"Klaipėda yra apdovanotasis miestas - jam nereikia kurti legendų ir prigalvoti pasakų. Jis turi savo karališkąją praeitį. Džiaugiuosi, kad rotariečiai suprato, palaikė ir finansavo lentų gamybą, kurios kabės ant šio istorinio pastato", - džiaugėsi J. Braukylienė.

Klaipėdos jaunimo centrui - karalienės Luizės vardas

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder