"Parkomatorių" aukas piktina nauja tvarka Smiltynėje

"Parkomatorių" aukas piktina nauja tvarka Smiltynėje

"Automobilių statymo apmokestinimas Smiltynėje yra žmonių apiplėšinėjimas", - skundėsi klaipėdietis Zigmas Žutautas. Jo nuomone, ties Naująja perkėla trūksta informacijos apie mokamą stovėjimą šioje teritorijoje, o parkomatas, įrengtas ne automobilių stovėjimo aikštelėje pajūryje, o pakeliui - šalia kelio į Nidą, esą lieka nepastebėtas.

Tačiau rinkliavos administratoriai yra įsitikinę, jog ženklų įrengta pakankamai, o ir parkomatas esą stovi tinkamoje vietoje.

"Automobilių stovėjimas Smiltynėje apmokestintas tik gegužės pradžioje. Skaičiau apie tai laikraštyje, tačiau neįsidėmėjau. Praėjusį savaitgalį persikėlėme automobiliu iš Naujosios perkėlos ir nuvažiavome į paplūdimį. Nors Smiltynėje lankomės dažnai, tačiau tikrai nepastebėjau naujo ženklo prie perkėlos, jog įvažiavome į mokamą zoną. Automobilių stovėjimo aikštelėje netoli jūros parkomato nebuvo. Tad net nepagalvojau, jog turiu susimokėti už automobilio stovėjimą. Grįžę iš paplūdimio radome baudos kvitą su nurodymu susimokėti už visą dieną", - piktinosi vyras.

NEUŽTENKA? Pirmas ženklas, įspėjantis apie mokamą stovėjimą, yra dar žemyninėje pusėje, prieš įvažiuojant į perkėlą. Antras - išvažiuojant iš kelto. Trečias - prieš posūkį į Nidą. Ketvirtas - parkomatas su ženklu. VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" nuotr.

Tik vėliau, jau nuvykęs susimokėti baudą, klaipėdietis išsiaiškino, jog ženklas apie mokamą automobilių stovėjimą buvo prie perkėlos, o parkomatas - šalia kelio į Nidą.

"Vairuodamas automobilį juk žiūri į kelią ir nesidairai į šonus, tad tikriausiai daugelis vairuotojų naujo ženklo nepastebi. Manau, jog turėtų būti didelis informacinis stendas, skelbiantis, jog įvažiavome į mokamą zoną. Tai, kad parkomatas yra kažkur prie kelio, o ne automobilių stovėjimo aikštelėje - absurdas. Liūdna, kad už pirmąjį nusižengimą iš karto taikoma maksimali bauda. Kol naujovė prigis, galėtų pirmą kartą tik įspėjimą vairuotojams skirti", - dėstė savo nuomonę Z. Žutautas.

VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis, informavo, jog pareiga susimokėti už automobilio stovėjimą Smiltynėje ties Naująja perkėla primenama net keturiose vietose.

"Pirmas ženklas yra dar žemyninėje pusėje prieš įvažiuojant į perkėlą, antras - išvažiuojant iš kelto, trečias - prieš posūkį. Tada tolumoje matosi ir 4 parkomato ženklas, kurį neišvengiamai reikia pravažiuoti prieš patenkant į aikštelę Smiltynėje. Mūsų nuomone, to tikrai pakanka. Parkomatai pastaruoju metu visada statomi mokamų aikštelių prieigose. Pastačius aikštelės viduje dalis "gudručių" supranta, kad mokama tik aikštelė, ir pažeisdami Kelių eismo taisykles bei bandydami išvengti mokesčių stato automobilius aikštelės prieigose, o aikštelės lieka pustuštės", - aiškino G. Neniškis.

Automobilių statymas Smiltynėje nuo gegužės 1-osios iki rugsėjo 15 d. yra apmokestintas raudonosios zonos tarifu. Rinkliava renkama už parkavimą nuo 8 iki 22 valandos tiek darbo dienomis, tiek savaitgaliais.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder