Pareigūnai atkreipė dėmesį į Slengius

Pareigūnai atkreipė dėmesį į Slengius

Trečiadienio popietę Slengiuose (Klaipėdos rajonas), Kelių policijos tarnybos pareigūnai surengė policijos reidą, kurio metu buvo stebima, kaip paspirtukų ir dviračių vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklių.

Anot Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos tarnybos viršininko Mindaugo Džermeikos, policija tikrai nėra vienintelė institucija, kuri gali padėti išspręsti nesibaigiančias problemas.

Daugelį metų fiksuojami kelių eismo įvykiai Slengių gyvenvietėje pasiekė kritinę ribą, kai prieš beveik dvi savaites Smeltaitės ir Bertuliškės gatvių sankryžoje buvo mirtinai partrenktas keturiolikmetis, važiavęs paspirtuku.

Ši transporto priemonė jau seniai kelia nerimą ne tik policijos pareigūnams, bet ir kitiems eismo dalyviams.

"Kalbant apie paspirtukais ir dviračiais važinėjančius vaikus ir paauglius, reikia atkreipti dėmesį, jog ne mažiau svarbi yra ir tėvų kontrolė. Tėvai turi ugdyti vaikų sąmoningumą supažindindami su Kelių eismo taisyklėmis. Taip pat ir mokymosi įstaigos turėtų aktyviai įsitraukti į vaikų švietimą šiuo klausimu", - komentavo Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos tarnybos viršininkas.

Pasak M. Džermeikos, Klaipėdos rajone tokių gyvenviečių, kuriose nuolat fiksuojami eismo įvykiai, yra ir daugiau. Tačiau neseniai įvykusią nelaimę pareigūnas įvardija kaip pavyzdį, parodantį, kaip neturi elgtis nė vienas eismo dalyvis.

"Nekaltiname nė vienos pusės. Šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas. Tiesiog norime atkreipti dėmesį, kaip svarbu, kad tėvai patys parodytų vaikams, kaip reikia elgtis su tam tikromis transporto priemonėmis", - kalbėjo M. Džermeika.

Kelių policijos tarnybos viršininko teigimu, specialūs stebėjimo postai mikrorajonuose nebus statomi: "Kaip ir minėjau, išvien turi veikti ir kitos institucijos, ne tik policija. Kaip kalba patys piliečiai, galimai tokių skaudžių nelaimių sumažėtų pagerinus infrastruktūrą, padarius šaligatvius ir geriau apšvietus gatves."

Šiuo metu Slengių gyvenvietės keliai priklauso Automobilių kelių direkcijai, todėl, anot pareigūno, infrastruktūros klausimus jie ir turi spręsti.

Šeštadienį, spalio 3 dieną, Slengiuose organizuojama akcija "Netylėkim, mums svarbus mūsų ir mūsų vaikų saugumas!" Akcijos tikslas - atkreipti politikų ir kitų valdžios institucijų dėmesį į infrastruktūros gerinimo svarbą. Eisenos dalyviai ketina reikalauti, jog būtų padaryta daugiau pėsčiųjų perėjų, takų, greičio ribojimo kalnelių ir ženklų, viešojo transporto stotelių, taip pat kad būtų išspręstas gatvių apšvietimo klausimas. Eisenos pradžia - Ežero g. 43 iki Smeltaitės ir Bertuliškės gatvių sankryžos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder