Parašus pateikė visi norintys vietos Taryboje

Parašus pateikė visi norintys vietos Taryboje

Klaipėdos miesto rinkimų apygardos komisijos nariai pradeda parašų skaičiavimą. Juos pristatė visi norintys dalyvauti šių metų Savivaldybės tarybos rinkimuose - 10 partijų, 5 visuomeniniai rinkimų komitetai ir vienas savarankiškas dalyvis.

Ketvirtadienis buvo paskutinė diena, kai dar buvo galima pristatyti surinktus gyventojų parašus komisijai. Komisija sąrašų su parašais laukė iki 17 val. Paskutinių sąrašų buvo sulaukta apie 16.30 val.

Klaipėdos rinkimų apygardos komisijos pirmininko pavaduotojas Mindaugas Zumas "Vakarų ekspresui" patvirtino, kad parašų sulaukta iš visų potencialių kandidatų.

"Visi galimi kandidatai reikiamą 870 gyventojų parašų ribą pasiekė. Juos tikrinsime šešias dienas ir pateiksime Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK). Kai kurie sąrašai reikiamą parašų skaičių viršijo dvigubai. Daugiau nei 2 tūkstančių parašų nepateikė niekas", - sakė M. Zumas.

VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė "Vakarų ekspresui" sakė, kad galimų kandidatų surinkti gyventojų parašai turi būti parašyti suprantamai. Kitu atveju apygardos komisijos nariai tokių balsų gali nepriskaičiuoti.

"Komisija dažniausiai prašo vardą ir pavardę parašyti didžiosiomis raidėmis, kad būtų lengviau perskaityti. Jei bus pasirašyta ne didžiosiomis raidėmis, komisija tiesiog kiekvieną atvejį įvertins, įskaityti ar ne. Aš problemos nematau. Svarbiausia - identifikuoti asmens tapatybę.

Pasitaiko, kad asmuo įrašo ne visus reikalaujamus duomenis. Būna ir taip, kad pasirašo "vienarankiai" - kelis ar daugiau parašų parašo vienas asmuo tuo pačiu raštu. Jeigu komisija nusprendžia, kad pasirašyta vieno žmogaus, tų parašų neskaičiuoja", - tikino L. Matjošaitytė.

Klaipėdos miesto rinkimų apygardos komisijos nariai galimų kandidatų į rinkimus parašus turi suskaičiuoti iki sausio 24 d. Pasirašyti už sąrašą buvo galima ir raštu, ir internetu.

Galimi kandidatų sąrašai Klaipėdos savivaldybės tarybos rinkimuose (surašyta atsitiktine tvarka):

10 partijų:
Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis
Lietuvos centro partija
Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai
Lietuvos socialdemokratų partija
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Lietuvos žaliųjų partija
Darbo partija
Politinė partija Rusų aljansas
Lietuvos socialdemokratų darbo partija
Partija "Tvarka ir teisingumas"
5 komitetai:
Visuomeninis rinkimų komitetas "Vytautas Grubliauskas ir komanda"
Visuomeninis rinkimų komitetas "Mano Klaipėda"
Visuomeninis rinkimų komitetas "Rusakalbė Klaipėda"
Visuomeninis rinkimų komitetas "Titov ir teisingumas"
Visuomeninis rinkimų komitetas "Už pokyčius Klaipėdoje"
Savarankiškas galimas kandidatas į merus:
Eligijus Masiulis

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder