Parašiutininkas ore neteko sąmonės

Parašiutininkas ore neteko sąmonės

Ne vieną tūkstantį šuolių atlikęs patyręs parašiutininkas, buvęs populiarių grupių XXL ir „B’Avarija“ narys Robertas Rezgevičius nuo šiol gegužės mėnesį galės švęsti du gimtadienius. Pirmasis šio sezono šuolis vyrui galėjo pasibaigti ne tik labai skaudžiai, bet ir tragiškai.

Kitą savaitę 48 gimtadienį švęsiantis Klaipėdos parašiutininkų klubo narys, parašiutizmo entuziastas bei instruktorius R.Rezgevičius praėjusį šeštadienį leido uostamiesčio prieigose esančiame Klaipėdos oro uoste. Sulaukęs tinkamų orų, klaipėdietis kartu su bendraminčiais pradėjo šuolių su parašiutais sezoną.

Apie vidurdienį R.Rezgevičiaus atliktas pirmasis šio sezono šuolis iš apie pusantro kilometro aukščio baigėsi ne taip, kaip turėjo. Nevaldomo parašiuto nešamas vyras nusileido magistralės Klaipėda-Vilnius eismo juostas skiriančioje žaliojoje juostoje. Jį sustabdė tik pastarojoje stovinti metalinė tvora, kurios apie 20 metrų parašiutininkas savo kūnu sumaitojo.

„Kažkur tarp 800-500 metrų ore praradau sąmonę ir taip visu greičiu pavėjui nusileidau. Gerai, kad pasitaikė tvora, o tai viskas galėjo baigtis labai liūdnai. Neįsivaizduoju, kodėl netekau sąmonės. Dabar medikai atlieka įvairiausius tyrimus“, - vakar „Vakaro žinioms“ sakė ligoninėje besigydantis per 2000 šuolių, tarp jų ir nuo kalnų, atlikęs R.Rezgevičius.

Ant žemės nusileidęs R.Rezgevičius sąmonę atgavo ir pats sugebėjo nusiimti šalmą bei atsisegti parašiutą. Iškviesta greitosios medicinos pagalbos brigada jį nugabeno į ligoninę. Vyrui diagnozuoti nugaros ir pilvo sumušimai, šonkaulio ir kojos piršto lūžiai, tačiau jo gyvybei pavojus negresia. Šio įvykio aplinkybes tiria policija.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder