Paprašė sraigtasparnio į Vilnių

Paprašė sraigtasparnio į Vilnių

Kruizinių laivų sezonas Klaipėdoje jau įpusėjo. Planuojama, jog kruiziniai laivai šiemet atvyks 60 kartų. Vakar jau buvo 32 kartas - atplaukė laivas "Serenade of the Seas". Grupė jo keleivių paprašė sraigtasparnio į Vilnių

VĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė pasakojo, kad 293 m ilgio laivu "Serenade of the Seas", plaukiojančiu su Bahamų vėliava, į Klaipėdos uostą atplaukė 2 tūkst. 307 kruizinių laivų keleiviai. Daugiausia jų - 1 114 - iš Amerikos. Laive buvo keleivių iš Meksikos, Australijos, Kanados, Trinidado ir Tobago, Jungtinių Arabų Emyratų, Jungtinės Karalystės, Taivano, Tailando. Šiuo laivu keliauja ir kelios nemažos armėnų bei japonų grupės.

Laivas "Serenade of the Seas" mūsų uoste per šį sezoną viešėjo tik vieną kartą, bet užsuko jau ne pirmą kartą. Į vandenį jis buvo nuleistas 2003 metais, jo operatorė - "Royal Caribbean International".

8-9 japonų grupelė, išgirdusi, kad iki Lietuvos sostinės yra 330 km atstumas, pasiteiravo, ar mieste nėra sraigtasparnio, kuris galėtų juos ten nuskraidinti. Mat laivas vakar išplaukė tik 19.30 val., tad jie turėjo pakankamai laiko. Deja, tokios paslaugos Klaipėdos miestas suteikti dar negali.

293 m ilgio laivu "Serenade of the Seas" atvyko 2 tūkst. 307 kruiziniai keleiviai. Egidijaus Jankausko nuotr.

Kelios turistų grupės norėjo nuvykti ant Kryžių kalno Šiauliuose. Pasak R. Savickienės, labai daug kruizinių turistų išėjo tiesiog į pliažus. Nemažai jų teiravosi, kaip patekti į pliažus, ar šiltas vanduo, ką įdomaus galima pamatyti mieste, kur galima paragauti lietuviškų patiekalų.

Šiandien į Klaipėdą atplaukia laivas "Mein Schif 4". Jame 2 633 turistai, ir daugiausia, žinoma, vokiečiai, tad jų poreikiai yra kitokie.

Primename, kad šiemet Klaipėdoje ilgiausias kruizinių laivų sezonas. Jis prasidėjo gana anksti - balandžio 17 d., o paskutinis laivas "Marco Polo" atplauks spalio 19 d.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder