Paplūdimio nuogalės nepasimokė

Paplūdimio nuogalės nepasimokė

Po antradienį uostamiesčio viešosios tvarkos sergėtojų ir policijos pareigūnų surengto reido paplūdimyje ir keturioms nuogalėms įteikus "kvietimus" apsilankyti komisariate, regis, situacija nepasikeitė.

Ketvirtadienį buvo surengtas pakartotinas reidas, kurio metu minėti "kvietimai" į policijos komisariatą, kur joms bus surašyti protokolai, buvo įteikti dar trim nuogalėms.

"Antradienį nuogų ir pusnuogių moterų bendro naudojimo pliaže buvo daugiau nei šiandien, tačiau dar negalime sakyti, kad situacija gerėja. Nuogos moterys bendrame pliaže bus netoleruojamos", - teigė Klaipėdos miesto savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausiasis specialistas Saulius Valiulis.

Kaip iš bendro naudojimo paplūdimio išbaidyti nuogales, S. Valiulis nežino. Tačiau tam tikslui pasiekti bus dažniau rengiami panašūs reidai.

Anksčiau toje Melnragės paplūdimio vietoje buvo moterų pliažas. Nors nuo 2005 metų ši vieta paskelbta bendruoju pliažu, nuogalės iš ten nesitraukia.

Moterys skundėsi, kad naujoji moterų pliažo vieta joms per toli ir nėra transporto, kuris jas nuvežtų. Taip pat jos jaučiasi nesaugiai, kadangi ten - daug apžėlusių krūmų.

"Paprastas klausimas: ar galima gatvėje vaikščioti nuogiems žmonėms? Jeigu nuogas žmogus guli bendrame paplūdimyje jis taip pat pažeidžia viešąją tvarką. Jeigu vieną, antrą kartą žmogus gauna įspėjimą, gal trečią kartą reikia skirti baudą?" - gūžčiojo pečiais pašnekovas.

Už pirmą kartą padarytą tokį nusižengimą turėtų būti skiriama bauda nuo 30 iki 140 eurų. Tačiau, pritaikius administracinį nurodymą, tokią baudą, pasak S. Valiulio, galima sušvelninti iki 15 eurų. Už pakartotiną nusižengimą tektų sumokėti 140-240 eurų baudą.

Bendruose paplūdimiuose vėl baudžiamos nuogalės

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder