Panaikinti Tilžės žiedą nori greičiau

Panaikinti Tilžės žiedą nori greičiau

Kitais metais turėtų prasidėti Tilžės gatvės rekonstrukcija nuo Šilutės plento iki geležinkelio pervažos. Planuojama, kad darbai, kurių metu vietoje žiedo žadama įrengti šviesoforus, bus baigti per 3 metus, tačiau Klaipėdos politikai pabaigtuvių nori anksčiau.

Trečiadienį Finansų ir ekonomikos komiteto nariams buvo pristatytas Tilžės g. nuo Šilutės pl. iki geležinkelio pervažos rekonstrukcijos projektas, kuriuo numatoma pertvarkyti žiedinę Mokyklos g. ir Šilutės pl. sankryžą.

Pagrindinis rekonstrukcijos tikslas - padidinti Tilžės gatvės pralaidumą ir sumažinti eismo įvykių skaičių Tilžės g., Mokyklos g. ir Šilutės pl. sankryžoje, joje įrengiant šviesoforus. Taip pat planuojama, kad bus įrengta kokybiška danga, nutiesti dviračių ir pėsčiųjų takai, įrengtas apšvietimas, rekonstruoti inžineriniai tinklai.

Pasak Projektų skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės, jau yra įvykusios viešųjų pirkimų procedūros, tad realūs darbai prasidės kitais metais. Specialistės teigimu, rekonstrukciją numatoma baigti per 3 metus, taip jau planuojamas ir lėšų panaudojimas.

ŠVIESOFORAI. Tilžės g., Mokyklos g., ir Šilutės pl. sankryžą norima reguliuoti šviesoforais, kad ji taptų saugesnė eismo dalyviams. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Komiteto nariai išsakė pageidavimą, kad viskas būtų atlikta greičiau, pavyzdžiui, per dvejus metus. Parinkti rangovai, E. Jurkevičienės teigimu, pateiks savo darbų grafiką, tuomet Savivaldybės administracija galės tartis dėl greitesnio proceso.

"Projekto apimtis yra labai didelė, preliminari viso projekto vertė yra 7 milijonai eurų. Tačiau numatomi įvairūs finansavimo šaltiniai", - sakė E. Jurkevičienė.

Planuojama, kad daugiau nei 1,98 mln. eurų bus gauta iš ES lėšų, Savivaldybė pridės per 1,975 mln., iš Kelių priežiūros ir plėtros programos bus atseikėta per 1,89 mln. eurų, dar milijoną žada skirti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, o 150 tūkst. eurų pridės šalia minėtos sankryžos prekybos centrą statantis tinklas "Lidl".

Kelio remonto darbai vyksta ir už pervažos. Tiesa, eismo atidaryti taip greit, kaip norėta - nepavyko. Pagal pirminį, optimistinį, planą eismas arterija turėjo būti leidžiamas nuo rugsėjo 15 d., tačiau Savivaldybė dėl nepalankių oro sąlygų išpildė kelininkų prašymą ir terminą atidėjo iki gruodžio 1-osios. Darbus šiame ruože visiškai baigti planuojama kitų metų vasarą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder