Pamario gatvė taps Girulių plentu

Pamario gatvė taps Girulių plentu

Girulių link vedančios Pamario g. pavadinimas ne sykį buvo sukėlęs diskusijų. Esą nelogiška, kad palei pajūrį besidriekianti gatvė vadinama Pamario, kai marios yra visai kitur.

Pamario gatvė eina nuo Pirmosios Melnragės iki Girulių. Tai yra pagrindinis kelias iš Klaipėdos miesto į Antrosios Melnragės, Girulių paplūdimius bei Karklę.

Logiška būtų gatvę pavadinti Pajūrio, bet tokia gatvė jau yra Tauralaukyje.

Klaipėdos Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija svarstė, ar reikėtų siūlyti Savivaldybės administracijai skelbti gyventojų apklausą dėl Pamario gatvės pavadinimo keitimo. Vis dėlto nutarta to nedaryti.

Komisijos pirmininkas Vytautas Čepas pasiūlė kolegoms Pamario gatvę pervadinti Girulių plentu.

"Gatvės negali būti pavadintos bet kaip, jos turi turėti ir kokią nors nukreipiamąją reikšmę, kad žmonės žinotų, kur ta gatvė veda. Dabar turime Pamario gatvę, kuri yra prie jūros, o marios yra visai kitur. Logikos nėra ir todėl siūlome pavadinti Girulių plentu", - sakė V. Čepas.

Jo teigimu, toje gatvėje yra palyginti nedaug adresų, todėl labai daug rūpesčių pakeitimas neturėtų sukelti, bet visiems tai būtų kur kas aiškesnis pavadinimas. Komisija tokiam siūlymui pritarė - Savivaldybės tarybai bus teikiamas siūlymas pradėti pavadinimo keitimo procedūrą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder