Pajūryje - sumažinta Baltijos kelio kopija

Pajūryje - sumažinta Baltijos kelio kopija

Šeštadienio vakarą antrosios Melnragės paplūdimyje susirinko ir rankomis susikibo apie šimtas klaipėdiečių - taip jie simboliškai prisidėjo prie Baltijos kelio metinių minėjimo.

"Nemažai klaipėdiečių šiandien išvyko į tas vietas, kuriose prieš 25 metus stovėjo gyva žmonių grandine. Tuos, kurie neišvyko, pakvietėme čia", - pasakojo Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus specialistė Karolina Kudrevičiūtė.

Anot jos, skelbimas rinktis į pilietinę akciją ''Apkabink Baltiją" viešai išplatintas praėjusią savaitę. Prieš akcijos pradžią 19 val. prie jūros susirinko apie šimtas žmonių. Buvo uždegtas laužas, plevėsavo Baltijos šalių valstybinės vėliavos, o žmonėms susikibus į gyvą grandinę skambėjo savotišku legendinės akcijos himnu laikoma daina "Bunda jau Baltija"'.

Verta pastebėti, kad tarp akcijos dalyvių buvo nemažai jaunimo, kurie apie Baltijos kelią žino tik iš istorijos pamokų.

"Aš dar gimus nebuvau'', - atsake mergina, pasiteiravus, ką ji veikė lygiai prieš 25 metus.

''Aš buvau darželyje'', - atsakė jos draugas.

Tiesa, jaunimo ir vyresnių žmonių proporcijos buvo lygios.

''Aš "'Baltijos kelyje'' nebuvau, bet ir šis sambūris yra ypatingas, jaučiuosi prisidėjęs prie bendro dvasingumo'', - po akcijos sakė Liudvikas, kuris prieš ketvirtį amžiaus rugpjūčio 23-iąją su sportininkais dalyvavo tarptautinėse varžybose.

Po trumpos akcijos žmonės nesiskirstė - vieni dalijosi ano meto prisiminimais, jaunimas bandė įsivaizduoti, kas dėjosi prieš 25 metus. Akivaizdu, kad viena didžiausių taikių akcijų pasaulyje Lietuvos istorijoje paliko didžiulį pėdsaką, kurį žino ir praeities, ir dabartinė karta.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder