Pajudėjo ledai dėl naujų maršrutų į LEZ

Pajudėjo ledai dėl naujų maršrutų į LEZ

Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) įmonių darbuotojai gali tikėtis, kad jau kitų metų pradžioje į darbą ir iš jo keliaus uostamiesčio viešuoju transportu.

Vakar LEZ atstovai Klaipėdos savivaldybei ir "Klaipėdos keleiviniam transportui"(KKT) pateikė ilgai lauktus namų darbus, kurie suteikė vilties projektą įgyvendinti dar šiais metais.

"Maršrutų poreikis yra. KKT dabar turės viską dar kartą išanalizuoti ir suderinti laikus, įvertinti finansinius išteklius. Tada viską pateiksime administracijos direktoriui. Jeigu siūlymui bus pritarta, jį gruodžio mėnesį teiksime Tarybai", - sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius.

Dėl paaiškėjusio konkretaus maršrutų poreikio LEZ teritorijoje optimistiškai kalbėjo ir KKT direktorius Gintaras Neniškis. Pasak jo, gana realu, kad nauji maršrutai bus paruošti kitų metų pradžioje.

"Atsakymų sulaukėme ne iš keleto LEZ įmonių, o iš daugumos. Didžiosios įmonės pačios atsiveža po kelis šimtus ar net tūkstantį darbuotojų. Tad jos šioje sistemoje nedalyvaus", - teigė G. Neniškis.

Visgi jis patikino, kad pirmaisiais metais maršrutai pelningi nebus, tad Klaipėdos savivaldybė turės būti pasiruošusi nuostolius padengti.

Šiuo metu į LEZ teritoriją žmones veža vienas autobusas - 22-as. Jis miestui nuostolingas, mat paprastai važiuoja tuščias. Naujais maršrutais keleiviai būtų vežami ir iš šiaurinės, ir iš pietinės miesto dalių.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder