Pagerbti ryškiausi Klaipėdos laivų parado dalyviai

Pagerbti ryškiausi Klaipėdos laivų parado dalyviai

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas apdovanojo labiausiai sužibėjusią dešimtą kartą vykusio Laivų parado laivo "Murena" įgulą, vilkaviškiečių porą Ingą Klimaitienę ir Liną Venclovą, Klaipėdą vadinančius svajonių miestu.

"Nesitikėjome šio apdovanojimo. Esame nustebę. Laivų parade dalyvavome antrus metus. Pirmą kartą dalyvavome aštuntame Laivų parade. Į šį paradą atvykome su nauju laivu. Naudojome seną papuošimą. Laivelį taip papuošti sugalvojo Linas", - šypsojosi I. Klimaitienė.

"Turėjome daug šviesių juostelių. Gražiai jas visas sudėjome. Išėjo įspūdingai", - sakė L. Vencolovas.

Pora kalbėjo, kad panašus į Laivų paradą renginys vyksta ir Vilkaviškyje esančiame ežere per Jonines - laivai plaukia į naktines regatas. "Tad tam mes labai ruošiamės. Turėjome galimybę pasireikšti ir Klaipėdoje", - juokėsi I. Klimaitienė.

Apdovanojimų sulaukė ir kitos Laivų parade dalyvavusios įgulos. Įspūdingiausius laivus rinko speciali komisija, pasirodymus mariose stebėjusi nuo Klaipėdos universiteto mokomojo burlaivio "Brabander" denio. Už labiausiai patikusius laivus balsavo ir renginį tiesiogiai internetu stebėję 1,5 tūkst. žiūrovų.

Meras Vytautas Grubliauskas sakė visų įgulų lauksiantis ir kitais metais. "Tik nuo dalyvaujančiųjų gausos, spalvingumo ir auros priklauso tai, ar Laivų paradas bus mylimas ir laukiamas. 10 metų - puiki istorija. Tačiau reikia žvelgti į ateitį.

Ne veltui Laivų paradas vadinamas mažąja jūros švente. Tai dėmesys jūrinei kultūrai ir jos atributams. Be jokios abejonės, šis renginys - numeris vienas, nes jame itin jaučiama jūrinė dvasia, skambanti plačiausiai", - sakė V. Grubliauskas.

"Tikrieji Klaipėdos laivų parado šventės kūrėjai - tai žmonės, kuriems svarbios jūrinės tradicijos, kurie rūpinasi jų puoselėjimu ir kurie tiki, kad bendromis jėgomis galime sukurti unikalų rezultatą, puikiai reprezentuojantį uostamiestį ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Sykiu tai - galimybė parodyti, kad mes, lietuviai, taip pat mokame džiaugtis ir švęsti", - sakė renginio idėjos autorius, VšĮ "Klaipėdos šventės" direktorius Romandas Žiubrys.

Į paskelbtas 10 nominacijų pretenduoti galėjo iš anksto užsiregistravę laivai. Šiais metais jų būta 69.

"Stilingiausio laivelio" nominacija atiteko laivo "Simpukka" įgulai. O štai "Artistiškiausios laivo įgulos" nominaciją pelnė charizmatiškieji laivo "Elen" piratai ir laivo "Žuvėdra" atplukdytas Neptūnas su undinėlių svita. Reikšminga nominacija "Publikos simpatijų laivas" atiteko "Kamitos" įgulai.

Prabilta ir apie ilgametį Klaipėdos laivų parado rėmėją kompaniją "Towmar Baltic", kurios jūrinių vilkikų šokis yra itin laukiama tradicinė parado dalis. Ištisą parą dirbančiame uoste dėl intesyvios laivybos vilkikai negalėjo žiūrovams pademonstruoti duetu parengto šokio. Kol vienas jūrinis vilkikas dirbo tiesioginį darbą uosto akvatorijoje, jo partneriui teko keisti programą - žiūrovams jis šoko vienas. Bendrovės direktorius Tomas Zabulionis pažadėjo, kad skolą žiūrovams tikrai grąžins.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder