Pagerbti misijoje dalyvavę Klaipėdos pareigūnai

Pagerbti misijoje dalyvavę Klaipėdos pareigūnai

Prieš mėnesį Lietuvos policija pirmą kartą išsiuntė gana gausias pajėgas – 20 mobiliųjų padalinių pareigūnų – į užsienio valstybę, Slovėniją, vykdyti viešosios tvarkos palaikymo funkcijas.

Tarp jų mėnesio trukmės misijoje Slovėnijoje dalyvavo ir 5 jauni Klaipėdos apskrities policijos Patrulių rinktinės pareigūnai: vyriausieji patruliai Tadas Petraitis ir Ernestas Arginavičius, vyresnieji patruliai Edagaras Jurevičius ir Petras Barbšys, specialistas Marius Žigelis. Jie paskutiniąją lapkričio dieną sugrįžo uostamiestin, o šiandien buvo pagerbti Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate.

Svarbiausios Lietuvos pareigūnų užduotys buvo patruliuoti su Slovėnijos policininkais, padėti suvaldyti migrantų antplūdį, patruliuoti prie išorinės Europos Sąjungos sienos, užkardyti nusikaltimus ir teisės pažeidimus.

Kaip Patrulių rinktinės pareigūnams sekėsi vykdyti šias užduotis, jų teiravosi ir už misiją užsienyje dėkojo Klaipėdos apskrities VPK viršininkas Alfonsas Motuzas. Jis, jo pavaduotojas Silvijus Baranauskas, Viešosios tvarkos biuro viršininkas Andrius Leliuga ir kiti klausė sugrįžusiųjų apie karo pabėgėlių elgesį Slovėnijoje, apie tai, ar teko panaudoti specialiąsias priemones, apie mūsų pareigūnų buitį ir laisvalaikį, galiausiai – ar pareigūnai važiuotų į tokią misiją antrą kartą.

Dauguma pareigūnų atsakė, jog tikrai taip, nes misija prieš riaušes nukreiptame būryje, prie Dobovo stoties, jiems buvo labai įdomi patirtis, motyvaciją skatino slovėnų policijos pareigūnų, kurie patys, patrulių požiūriu, dirbo labai profesionaliai, pagyrimai ir didelis dėkingumas jiems talkinusiems lietuviams.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder