Pagerbė „Linkuvos“ įgulą

Pagerbė „Linkuvos“ įgulą

Ankstyvą šeštadienio rytą Klaipėdos skulptūrų parke pagerbti žuvusią laivo „Linkuva“ įgulą susirinko miesto jūrininkų bendruomenės nariai bei valdžios atstovai.

Čia, kaip ir kiekvienais metais, prie „Linkuvos“ paminklo susirinko žuvusiųjų artimieji ir kolegos, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, Seimo narys Žygimantas Pavilionis, kapitonas Sigitas Šileris ir kiti.

V. Grubliauskas kalbėjo, jog šis tradicinis Jūros šventės akcentas, kuomet kiekvienais metais pagerbiama 2000-aisias Ramiajame vandenyne prie Meksikos krantų į uraganą patekusio ir dingusio transportinio laivo „Linkuva“ įgula, yra vienas reikšmingiausių ir dvasingiausių. „Jūrininko profesija, be abejo, yra romantika, svajonės, išėjimas į jūra, grįžimas, laukimas. Tačiau sykiu šios profesijos atstovai susiduria su rizika, pavojai“, - sakė meras. Susirinkusiesiems jis linkėjo tvirtybės, vienybės tikėjime ir teigė, jog praradimai neturi stabdyti mūsų noro būti jūrine valstybe.

„Jūrininkai bei kareiviai sukelia nuoširdų susižavėjimą. Tas žmogiškumas, pasiaukojimas yra ypatingas. Gaila, jog dažnai net ir patys to neįvertiname. Didžiausia pagarba visiems, kurie aukoja savo gyvenimą dėl valstybės“, - dalinosi mintimis Ž. Pavilionis.

Kapitonas S. Šileris visiems linkėjo nepamiršti iš jūros negrįžusių savo artimųjų bei draugų ir ragino ateityje tęsti šią garbingą tradiciją, minint Lietuvos jūrininkų šventę.

Susirinkusieji paminklą nuklojo gėlėmis ir vainikais, čia pat skambėjo ir poeto Broniaus Puidoko eilės. Išėję ir negrįžę jūrininkai pagerbti tylos minute. Laivas „Linkuva“ su visa 18 žmonių įgula žuvo Atlanto vandenyne 2000 m. birželio 20 d.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder