„Padėkos kaukių“ ceremonijoje - jautrūs žodžiai

„Padėkos kaukių“ ceremonijoje - jautrūs žodžiai

Nesibaigiančios teatrinės kelionės keleiviai rinkosi į Klaipėdos geležinkelio stotyje vykusį „Padėkos kaukių" įteikimo ceremoniją, kurioje buvo apdovanoti uostamiestyje kuriantys teatralai. Kelionės motyvas pasirinktas neatsitiktinai - renginyje akcentuota, kad menininkai yra keleiviai, kurių tikslas - pasiekti žiūrovų širdis.

Renginyje žiūrovai galėjo išvysti įspūdingas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro choreografės Aušros Krasauskaitės šokio "Laukimai" ištraukas.

"Meldžiamės tam pačiam Dievui, vadinamu teatru. O nominantai atvyko traukiniu. Mes esame čia, geležinkelio stotyje. Tai teatrinė kelionė. Esame visi jos keleiviai, kūrybinių paieškų ir atradimų liudininkai. Šios kelionės tikslas - labai kilnus: pasiekti žiūrovų širdį", - kalbėjo reginio vedėjai.

Už reikšmingiausius 2018 metų teatro darbus buvo įteiktos trys „Padėkos kaukės“.

Jas teikė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. Pirmoji kaukė buvo įteikta kostiumų dailininkei Ainai Zinčiukaitei už kostiumus šokio spektakliui „Alisa stebuklų šalyje“

„Ši kaukė simboliška, nes joje jungiasi trys mano gyvenimo aistros - teatras, šokis ir kostiumas", - atsiimdama apdovanojimą, ištarė menininkė.

Antruoju padėkos kaukės lauretu tapo Klaipėdos dramos teatras už Eimunto Nekrošiaus režisuotą spektaklį „Kalės vaikai".

„Eimuntas Nekrošius pasakytų - labai ačiū, - sakė Klaipėdos dramos teatro atstovas Gintaras Grajauskas, pažymėjęs, jog praradimai ne tik skaudina, bet ir padeda atrasti kažką naujo.

Trečioji padėkos kaukė atiteko Beatai Molytei - už nuopelnus teatrui.

"Ko gero, judesiu kalbėti man lengviau. Noriu padėkoti visai Klaipėdos meno bendruomenei. Noriu visiems padėkoti už tą nelengvą kelią, kuriuo praėjau, kiekvienam žmogui, kurį sutikau savo gyvenimo kelyje. Ir esu įsitikinusi, kad kiekvienas žmogus gyvenime duotas ne be reikalo. Menas ir kultūra priklauso visiems!", - sakė artistė.

"Mieli bendrakeleiviai, esame tame pačiame kelyje, kuris veda mus į vieną šventovę. Nes teatras yra šventovė. Mūsų kelionė niekada nesibaigia. Tame jos unikalumas ir savitumas. Džiaugiuosi, kad susirinkote čia, kur tikrovė susipina su tam tikra vaidyba. Buvo situacijų, kai nebuvo aišku, ar žmonės išties iškeliauja, ar tik vaidina. Klaipėdos geležinkelio stotis tapo gyvenimo scena su tikrais keleiviais", - džiaugėsi meras V. Grubliauskas, teikdamas padėkos kaukes.

„Padėkos kaukių" apdovanojimus 2005-aisias įsteigė Klaipėdos miesto savivaldybė ir Lietuvos teatro sąjungos Klaipėdos skyrius. Nuo 2012 metų apdovanojimą skiria Klaipėdos miesto savivaldybės administracija. Pagal apdovanojimo nuostatus kasmet gali būti įteiktos ne daugiau nei trys „Padėkos kaukės“.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder