Opozicija: "Koalicija skleidžia negerą kvapą"

Opozicija: "Koalicija skleidžia negerą kvapą"

Per pirmąjį išrinktosios miesto tarybos posėdį visuomeninio rinkimų komiteto „Puteikis Plius“ kandidatai, tapę tarybos nariais, sukūrė frakciją ir pasiskelbę dirbsią opozicijoje.

Posėdžio metu šios frakcijos nariai Nina Puteikienė, Ligita Girskienė ir Alfonsas Vildžiūnas, kaip protesto ženklą buvo užsidėję respiratorius.

Nina Puteikienė teigė, kad tai – simbolinis ženklas, parodantis, jog valdančioji koalicija skleidžia negerą kvapą, nes joje dirba Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos "Valdemaro Tomaševskio blokas" – atvirai antivalstybine jėga, kurią, kaip vieną iš grėsmių nacionaliniam saugumui savo ataskaitoje nurodė VSD.

"Liberalai su meru Vytautu Grubliausku priešaky tiesiog spjovė rinkėjams į veidą ir pasirašė koalicijos sutartį, kuri pavojinga ne tik Klaipėdai, – sakė Nina Puteikienė. – Kadangi uostamiesčio ūkinių problemų sprendimas dažnai glaudžiai susijęs su strateginių visai šaliai objektų veikla, Tomaševskio blokas čia tikrai ne – geriausias patarėjas".

Opozicinės frakcijos pirmininkė pabrėžė, kad jokiu būdu netapatina Tomaševskio bloko su tautinėmis mažumomis, gyvenančiomis Lietuvoje.

"Kalbu ne apie rusus ar lenkus, – sakė Nina Puteikienė. – Mano pačios tėtis – rusas. Kalbu apie partiją, kurios nariai remia Rusijos agresiją Ukrainoje".

Pristatydama pagrindines opozicijos programos gaires, Nina Puteikienė pabrėžė siekį, kad tarybos priimami sprendimai būtų naudingi pirmiausia miesto bendruomenei, o ne atskiroms interesų grupėms. Būtent į bendruomenės poreikius orientuotus sprendimus rengs pati opozicinė frakcija „Puteikis Plius“ ir rems kitų tarybos narių parengtus sprendimus, atitinkančius šias gaires ir principus.

Pasak frakcijos pirmininkės Ninos Puteikienės, opozicija turi būti ne su neigimo, o su pliuso ženklu, ne tik atlikti svarbų tarybos priimamų sprendimų kontrolės vaidmenį, bet ir pati inicijuoti projektus, aktyviai siūlyti problemų sprendimo būdus.

"Itin akylai stebėsime savivaldybės įstaigų lėšų panaudojimo skaidrumą, – sakė Nina Puteikienė. – Taip pat sieksime, kad prie mokymo ir ugdymo įstaigų būtų ribojama lošimo salonų, lombardų, striptizo barų veikla bei prekyba alkoholiu. Galutinius sprendimus balsuojant priiminėsime tik po viešų konsultacijų su miesto bendruomenių atstovais".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder