Olgai Žalienei - Kultūros ministerijos ženklas

Olgai Žalienei - Kultūros ministerijos ženklas

Pirmadienį kultūros ministras Šarūnas Birutis įteikė Lietuvos jūrų muziejaus direktorei Olgai Žalienei aukščiausią Kultūros ministerijos apdovanojimą – aukso garbės ženklą „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

Apdovanojimas įteiktas už svarų indėlį ir ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, už iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, už asmeninę atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką, pranešė Kultūros ministerija.

„Esate viena geriausių vadovų visoje mūsų kultūros srityje. Už tą didžiulį darbą, entuziazmą, degimą noru dirbti, kurti, įtraukti kitus žmones visa kultūros bendruomenė esame jums labai dėkingi. Šiandien jums įteikiame patį garbingiausią Kultūros ministerijos apdovanojimą už jūsų puoselėtas idėjas, už viską, ką jūs darėte ir, tikiu, darysite", – pranešime cituojamas kultūros ministras.

O.Žalienė Lietuvos jūrų muziejuje pradėjo dirbti 1979 metais, baigusi Vilniaus universiteto Istorijos fakultetą. Nuo pat pradžių aktyviai įsitraukė į muziejinę veiklą ir kultūrinį uostamiesčio gyvenimą. Iki 2002 metų ji vadovavo Lietuvos jūrų muziejaus Ryšių su visuomene ir edukacijos skyriui, nuo 2002 metų Lietuvos jūrų muziejaus direktorė.

O.Žalienei vadovaujant muziejui pradėtas įgyvendintas projektas „Jūros teikiamų pramogų, poilsio, sveikatingumo paslaugų ir pažinimo parkas Kopgalyje“. 2015 metais oficialiai atidarytas rekonstruotas Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumas ir delfinų terapijos centras. Tęsiamas ir kito investicinio projekto įgyvendinimas – rekonstruojamas akvariumas, kurį planuojama atidaryti visuomenei 2017 metais.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder