Nutriušusį bendrabutį pakeis daugiabutis

Nutriušusį bendrabutį pakeis daugiabutis

Įsibėgėjo buvusio Klaipėdos universiteto studentų bendrabučio Taikos prospekte, šalia "Vėtrungės", remonto darbai. Jau kitąmet šešių aukštų daugiabutyje turėtų įsikurti pirmieji naujakuriai.

Dėl antisanitarinių gyvenimo sąlygų ir avarinės būklės universiteto studentų bendrabutis Taikos pr. 30 uždarytas dar 2012-aisiais. Tais pačiais metais pastatą perėmė Turto bankas ir vis bandė parduoti statinį bei jam priklausantį 0,4 ha žemės sklypą aukcionuose.

Anot įmonės atstovo Klaipėdos regione Valio Abručio, maždaug prieš pusantrų metų šį statinį už 710 tūkst. eurų įsigijo nekilnojamojo turto paslaugas teikianti UAB "Aidila". Tačiau anot pastarosios bendrovės direktoriaus Algimanto Bružo, "Aidila" atliko tik tarpininko vaidmenį. Iš tiesų šis turtas priklauso kitai bendrovei - "Vedasa".

Pasirodo, "Aidilos" atstovai tėra pastarosios bendrovės konsultantai, pagalbininkai, administruojantys remonto ir statybos darbus. Paklaustas, kodėl verslininkai susidomėjo tokiu nutriušusiu pastatu, A. Bružas aiškino, kad viskam ateina laikas: "Tai diktuoja rinkos pokyčiai, nekilnojamojo turto rinkos aktyvumas ir kitos aplinkybės."

Buvusio bendrabučio remonto darbai pradėjo judėti pernai rudenį, kai buvo parengtas statinio projektas. Šiuo metu pastato būklė yra labai prasta, tad tam, kad jis prilygtų kitiems naujos statybos daugiabučiams, nepaliesti liks tik stabiliausi statinio konstrukciniai elementai.

"Šiuo metu yra keičiama fasadinė siena, kuri buvo labai prastos kokybės. Netrukus žadama pakeisti vandentiekio sistemą, langus, apšiltinti pastatą", - pasakojo A. Bružas.

Anot pašnekovo, gali būti, kad statinio gyventojai naudosis atsinaujinančiais energijos šaltiniais - saulės kolektoriais. Šiuo metu vyksta diskusijos dėl dešimties kilovatų saulės elektrinės įrengimo ant namo stogo.

Pašnekovas taip pat pažymėjo, kad bus statomas ir šeštas aukštas bei gyventojų patogumui įrengtas liftas. Keisis ir visas bendrabučio vidaus suplanavimas.

Planuojama, jog šiemet bus atlikta didžioji dalis statybos darbų, o šaltajam metų sezonui liks tik apdaila. Tikimasi, kad jau kitų metų pavasarį daugiabutyje apsigyvens pirmieji naujakuriai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder