Nutirpus sniegui - keturkojų "dovanėlės"

Nutirpus sniegui - keturkojų "dovanėlės"

Nutirpus sniegui, laukan išėję klaipėdiečiai atsidūrė tarsi minų lauke - akis bado keturkojų ekskrementai. Klaipėdos savivaldybė situaciją žino, tačiau, kaip teigia specialistai, ne visada pažeidimus pavyksta užfiksuoti.

Į redakciją kreipėsi pietinėje miesto dalyje gyvenanti moteris. Ji neslėpė pasipiktinimo, mat ant šaligatvių ir takų palikta daugybė šunų ekskrementų.

"Vienur vos neįvažiavau su vaiko vežimu. Netoli yra stadionas, mokykla, prie jos šunys net ir paleidžiami. Kreipėmės į Savivaldybę, matėme, kad daromi reidai, bet niekas nieko nebaudžia", - piktinosi moteris.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, priekaištai turėtų būti reiškiami ne Savivaldybei, o keturkojų savininkams, kurie ekskrementų nesurenka ir neišmeta.

"Mes valome, bet per vieną dieną visko nesutvarkysi", - sakė I. Šakalienė.

Šiais metais buvo nubausti penki savo keturkojų neprižiūrintys gyventojai. Praėjusiais metais nubaustųjų skaičius siekė 86.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Sauliaus Valiulio teigimu, Savivaldybė kontrolei skiria pakankamai dėmesio, tačiau nubausti pavyksta ne visus.

"Kiekvieną kartą, sutikę žmogų su šuniuku, paklausiame, ar turi maišelį. Paprastai žmonės maišelius ekskrementams nešiojasi. Galbūt žiema, naktis dangsto žmonių nesąžiningumą. Tačiau pilietiški žmonės į mus kreipiasi ir net pateikia filmuotos medžiagos", - teigė S. Valiulis.

Keturkojų ekskrementų nesurenkantiems gyventojams pirmą kartą gali būti skirta bauda nuo 30 iki 120 eurų. Paprastai pirmą kartą bauda siekia pusę minimalios baudos - 15 eurų. Antrą kartą užfiksavus pažeidimą asmenys gali būti baudžiami nuo 120 iki 230 eurų.

Beje, praėjusių metų pabaigoje pasipiktinimą socialiniuose tinkluose išreiškė patys keturkojų savininkai, kurie mieste pasigedo erdvesnių šunų vedžiojimo aikštelių.

Šiuo metu tokių aikštelių mieste yra apie 10, o ekskrementams skirtų šiukšliadėžių - apie 50. S. Valiulis priminė, kad iki šiol vis dar nėra draudžiama maišelius su ekskrementais mesti į atliekų konteinerius.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder