Nustebino apmokestintų zonų migracija

Nustebino apmokestintų zonų migracija

Dėl Pilies tilto remonto Klaipėdoje pakeista apmokestintų automobilių stovėjimo zonų schema kai kuriems miestiečiams ne tik kelia painiavą, bet ir tuština kišenes.

Žmonės piktinasi, kad valdžia skuba tik bausti, o reikiamos informacijos stinga. Apie tai byloja ir faktas, kad praėjusią savaitę savivaldybės administracijos pastato pirmajame aukšte prie "vieno langelio" kabineto tebekabojo sena apmokestintų zonų schema, nors jau prieš gerą mėnesį ji buvo pakoreguota, o pokyčių nežinantiems miestiečiams taikomos baudos.

Nebegaliojančią schemą valdininkai nukabino tik paakinti žurnalistų.

Buvo mėlyna - tapo raudona

Į nemalonią situaciją pateko Turgaus gatvėje įsikūrusioje Lietuvos verslo kolegijoje studijuojanti Snieguolė.

Mergina pasakojo į kolegiją savo automobiliu atvykstanti nedažnai - tik kas dvi savaites. Pasak jos, studentai džiaugdavosi, kad netoli kolegijos, prie Jono kalnelio, yra automobilių stovėjimo aikštelė, kuri buvo priskirta mėlynajai zonai. Taigi už vieną valandą toje aikštelėje reikėdavo mokėti tik 50 centų, o už visą dieną - 6 litus.

"Praėjusį penktadienį buvau labai nemaloniai nustebinta, kai, palikusi savo automobilį, neberadau prie aikštelės buvusio stovos skaitiklio. Dar didesnio nemalonumo sulaukiau, kai po kiek laiko aptikau už lango užkištą baudos kvitą, nes paaiškėjo, kad palikau mašiną raudonojoje zonoje ir nesusimokėjau. Pirmą kartą išgirdau tokią informaciją, kad buvusi mėlynoji zona staiga tapo raudonąja. Jokio paaiškinimo, jokios informacijos", - pyko Snieguolė.

Merginai šie pokyčiai kainavo 30 litų - tokia buvo paskirta bauda. Pasidalijusi nemaloniais įspūdžiais su bendramoksliais Snieguolė sužinojo, kad ji ne vienintelė tokia - esą ir daugiau studentų įkliuvo į tokias "pinkles".

"Dar pasidžiaugiau, kad aikštelėje pagaliau skaldos papylė", - šypsojosi Snieguolė.

Nuo kovo vidurio

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus paaiškino, kad šie pokyčiai susiję su Pilies tilto remontu.

"Siekdami sureguliuoti transporto srautus norime, kad daugiau žmonių savo automobilius paliktų senamiesčio prieigose ir naudotųsi viešuoju transportu. Todėl prieigose buvo padidintas mėlynųjų zonų skaičius, o kitose vietose, tarp jų ir prie Jono kalnelio, mėlynosios zonos panaikintos", - paaiškino R. Mockus.

NEŽINIA. Ar pasibaigus Pilies tilto remontui apmokestinamų zonų schema vėl keisis, neaišku. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Pasak jo, mėlynųjų zonų nebeliko ir prie senojo turgaus, ir prie buvusio Vydūno mokyklos pastato.

"Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymas pasirašytas kovo 14 dieną, tad nuo kovo vidurio ir galioja nauja schema. Visą informaciją viešinome, taip pat naują zonų išsidėstymo schemą galima rasti tiek savivaldybės, tiek "Klaipėdos keleivinio transporto" interneto svetainėse", - paaiškino R. Mockus.

Ir patys nespėja su pokyčiais

Tiesa, jis ir pats nustebo iš žurnalistų išgirdęs, kad mėnesį nebegaliojanti schema vis dar kabo savivaldybės pastato Liepų gatvėje pirmajame aukšte prie "vieno langelio" kabineto, kuriame ir teikiama pagrindinė informacija miestiečiams.

"Esame užsakę naujus plakatus, bet taip greitai nepagamina. Viskas taip greitai keičiasi, sunku suspėti. Ačiū, kad informavote, būtinai nukabinsime seną schemą", - teisinosi R. Mockus.

Pasiteiravus, kaip tuomet miestiečiams susivokti besikeičiančioje situacijoje, valdininkas priminė, kad pats paprasčiausias būdas išsiaiškinti, kurioje zonoje statote automobilį - rasti artimiausią stovos skaitiklį, ant kurio ir būna pažymėta spalva bei valandinis mokestis.

"O studentams siūlau palikti savo automobilius senamiesčio prieigose esančiose mėlynosiose zonose ir naudotis viešuoju transportu", - siūlė R. Mockus.

Ar pasibaigus Pilies tilto remontui zonų schema vėl keisis, jis negalėjo atsakyti.

"Kaip bus toliau - niekas nežino", - reziumavo savivaldybės atstovas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder