Nuspręsta remontuoti senas vaikų žaidimo aikšteles

Nuspręsta remontuoti senas vaikų žaidimo aikšteles

Klaipėdos savivaldybė sulaukė kelių dešimčių skundų ir prašymų dėl vaikų žaidimų aikštelių būklės. Artimiausiu metu žadama pradėti tvarkyti dalį jų.

Vakar vykusiame susitikime išanalizuota bendra visų senų vaikų žaidimo aikštelių ar įrenginių, skirtų vaikams žaisti, būklė ir nuspręsta tas aikšteles nedelsiant remontuoti.

"Pasitarime kalbėjome apie senųjų žaidimų aikštelių atnaujinimą, kurios mieste buvo įrengtos 2012 metais ir anksčiau, yra dar likusių ir iš sovietmečio laikų. Suskaičiavome apie 63 vietas, kur nėra suformuotų vaikų žaidimo aikštelių, bet ten yra senų įrenginių, skirtų vaikams žaisti. Iš viso - apie 260 tokių žaidimo įrenginių", - "Vakarų ekspresui" komentavo Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius.

Pasak pašnekovo, Savivaldybė jau sulaukė 41 gyventojų skundo ir prašymo suremontuoti aikšteles ar įrenginius jose.

Šiuo metu iš Savivaldybės biudžeto lėšų yra įrengiamos 5 naujos vaikų žaidimo aikštelės, atitinkančios visus saugumo reikalavimus.

Taip pat numatyta, kad jei žaidimų aikštelės ar įrenginiai jose yra nesaugūs, jie privalo būti pašalinti arba suremontuoti iš Savivaldybės lėšų. Tam tikrose teritorijose yra tiesiog įrenginių vaikams žaisti, bet ten nėra įrengtų specialių žaidimo aikštelių su saugia danga ir įrenginiais iš specialios saugios medžiagos, tad atsirado poreikis tokias aikšteles įrengti.

Ąžuolų giraitėje ir Malūno parke šiuo metu yra didžiausios vaikų žaidimo aikštelės, tad pirmiausia bus pradėti jų atnaujinimo darbai.

"Kiek žinau, Ąžuolų giraitėje ir Malūno parke aikštelių atnaujinimo darbai jau yra prasidėję. Planų dėliojimo procesas prasidėjo jau šiandien, o darbai prasidės šiek tiek vėliau. Žinoma, netempsime laiko ir nelauksime, kol kas nors susižalos - to turime išvengti, todėl remonto darbus stengsimės pradėti kuo greičiau", - teigė O. Mariničius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder