Nuspręsta, kuriomis dienomis veš nemokamai

Nuspręsta, kuriomis dienomis veš nemokamai

Kaip ir praėjusiais, taip ir šiais metais miesto gyventojai ir svečiai kai kurių švenčių ir renginių metu Klaipėdos viešuoju transportu galės važiuoti nemokamai.

Vakar Klaipėdos savivaldybės taryba nepritarė tik dviem siūlymams - leisti važiuoti nemokamai Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo (kovo 11 d.) ir Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienomis (liepos 6 d.).

Taryba sprendė, kad gyventojai nemokamai viešuoju transportu važiuos Lietuvos valstybės atkūrimo dieną (vasario 16 d.), per Šviesų festivalį (vasario 15-16 d.), Jūros šventės metu (liepos 26-28 d.) ir minint Tarptautinę dieną be automobilio (rugsėjo 20 d.).

Taip pat pritarta siūlymui leisti nemokamai važiuoti konkrečių renginių dalyviams: "Mes Lietuvos vaikai" (birželio 14-16 d.) ir Tarptautinio nematerialiojo paveldo festivalio "Lauksnos" metu (liepos 11-14 d.).

Išlaidoms už gyventojų nemokamą vežimą viešuoju transportu praėjusiais metais kompensuoti buvo skirta apie 107 tūkst. eurų. Šiemet numatyta VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" viešojo transporto nuostolius padengti ne didesne kaip 227,8 tūkst. eurų suma.

Praėjusiais metais nemokamai viešuoju transportu miestiečiai galėjo važiuoti minint Dieną be automobilio, per Jūros šventę, taip pat nemokamai keliavo Vakarų Lietuvos krašto dainų šventės dalyviai ir NATO surengtose pratybose dalyvavę per 3,5 tūkst. kariškių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder