Nuo pirmadienio kortelę reikės glausti tik prie oranžinio skaitytuvo

Nuo pirmadienio kortelę reikės glausti tik prie oranžinio skaitytuvo

Nuo pirmadienio, lapkričio 19-osios, Klaipėdos viešojo transporto sistema pereina prie naujojo elektroninio bilieto sistemos.

Kas keičiasi visiems e.bilieto naudotojams?

Visi elektroniniu bilietu besinaudojantys autobusų keleiviai nuo pirmadienio turimą bilieto kortelę privalo glausti tik prie oranžinio skaitytuvo. Geltonieji skaitytuvai bus išjungti.

Kam nesikeičia niekas?

Tik su popieriniais bilietais važinėjantys keleiviai ir toliau savo bilietus pažymi mechaniniuose komposteriuose (“krokodiluose”).

Niekas, išskyrus paminėtą žymėjimą jau prie kito skaitytuvo, nesikeičia ir terminuotuojų bilietų naudotojams.

Kas keičiasi su e.kartiniais važinėjusiems keleiviams?

  1. Naktį į pirmadienį perskaičiuosime tokių keleivių kortelėse esančių bilietų skaičių į pinigus. Pavyzdžiui, jeigu keleivis kortelėje turėjo 4 visos kainos bilietus, jo sąskaitoje atsiras 58ctx4=2,32 Eur. Lygiai taip į pinigus bus pervesti ir turimi lengvatiniai bilietai. Sistema pervedus bilietus į pinigus atpažins, jog kortelėje buvo, tarkim, bilietai su 50 proc. nuolaida ir komposteris tuo atveju nuskaitys ne 58, o 29 centus. Kortelę (tiksliau sakant – savo sąskaitą, kuri susieta su kortele) toks keleivis pildys ne bilietais, o pinigų suma. Pildant platinimo vietoje privalu nurodyti, ar galioja kokia nors lengvata -  turima 50 ar 80 proc. nuolaida. Tai svarbu, nes nuo to priklauso, kokią sumą oranžinis skaitytuvas miesto autobusų maršrute važiuojant nuskaitys: 58, 29 ar 12 centų.
  2. Pinigais savo sąskaitą bus  galima pasipildyti ir internetu. Nuolaidos (lengvatos) tipą bus taip pat galima nustatyti / keisti pačiam naudotojui, pildant pinigais internetu.

Įgudusiems naudotojams atsiranda ir kitos naujojo bilieto galimybės: dienos kelionių optimizatorius, galimybė pirkti “draugo bilietą”, turint pakankamą pinigų atsiskaityti važiuojant kitų rūšių vieningoje sistemoje esančiose transporto priemonėse. Detaliau naujojo e.bilieto teikiamos galimybės yra aprašytos puslapyje www.klaipedatransport.lt.

Kas pasikeis, jeigu važinėjotės su darbo dienų terminuotuoju ir kartiniais bilietais?

Kaip ir iki šiol, darbo dienomis komposteris fiksuos turimą terminuotąjį bilietą, o poilsio ir šventinėmis dienomis nuskaičiuos kartinės kelionės kainą nuo turimos pinigų sumos.

Kur tiksliai prie oranžinio komposterio reikės glausti kortelę?

E. bilieto kortelę reikės glausti komposterio viduryje (po ekranu), ten, kur kur šviečia kortelės simbolis.  

Ką priglaudę matysime ekrane?

Jei yra nuskaitomas galiojantis terminuotas bilietas arba sąskaitoje buvo pakankamas pinigų likutis kartiniam bilietui – komposteris švies 4 žaliomis lemputėmis, girdėsis vienas garsinis signalas. Ekrane bus parodoma informacija apie terminuotojo bilieto galiojimą arba nuskaityto vienkartinio bilieto kainą.

Ką reiškia nušvitusios raudonos lemputės?

Jei kortelė neturi galiojančio terminuoto bilieto arba nepakanka pinigų - komposteris šviečia 4 raudonomis lemputėmis, girdisi du garsiniai signalai ir ekrane parodoma, kad nėra galiojančio bilieto arba nepakankamas pinigų likutis sąskaitoje.

Kur kreiptis prireikus paaiškinimo?

Jei kiltų klausimų ar prireiktų pagalbos, informaciją suteiksime telefonu +8 800 12344, taip pat galima kreiptis  el. paštu [email protected]. Daugiau informacijos - www.klaipedatransport.lt.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder