Nukentėjusiųjų nuo krušos nepaguodė

Nukentėjusiųjų nuo krušos nepaguodė

Šeštadienį Klaipėdą užklupusi kruša ir stiprus lietus privertė miesto gyventojus prisiminti 2017 metų rudenį, kai dėl potvynių gatvėse ir kiemuose skendo automobiliai, tvino rūsiai. Visgi valdininkai po pastarosios gamtos išdaigos didelių problemų neįžvelgė.

Nors šeštadienį prapliupęs lietus ir kruša ilgai neužsitęsė, miestiečiai spėjo susidurti su nepatogumais ir nuostoliais. Sekmadienį vakare I. Kanto g. ties šuliniu susmego žemė su akmenimis. O štai praeiti pro Pilies tilto apačią buvo sudėtinga - latakus užliejo vanduo. Panaši situacija fiksuota ir Baltijos pr. - Taikos pr. žiedinės sankryžos požeminėje perėjoje.

Šeštadienį liūties metu tvino Baltijos pr. ir Šilutės pl. žiedinė sankryža, kuri vienu metu tapo sunkiai išvažiuojama. O štai Debreceno gatvės ir kituose kiemuose vietomis vanduo siekė automobilių priekinius žibintus.

"Baisiausia tai, kad nebegali kieme palikti automobilio ir išvykti visuomeniniu transportu į miestą, nes jei užeis liūtis, gali būti tikras, kad automobilis be automobilių serviso pagalbos nepajudės. O į namus pareiti vaikams, nemokantiems plaukti - jokių šansų... Suaugusiems braidyti gerokai virš kelių irgi menkas malonumas", - pasipiktinimo neslėpė į redakciją kreiptis nusprendusi Teresė.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos teigimu, situacija yra kontroliuojama ir problema sprendžiama.

"Nėra čia jokių didelių problemų. Buvo stipri liūtis, tad būna minimalios to staigaus vandens bėgimo pasekmės. Tuo rūpinasi "Klaipėdos vanduo" ir viską sutvarkys", - sakė L. Dūda.

Paklaustas, dėl kokių priežasčių po stiprių liūčių smarkiai patvinsta kai kurios miesto gatvės ir kiemai, Miesto ūkio departamento direktorius pirštu bedė į vieną problemą - liūtį.

"Mes lietaus gi neužsakinėjame, ar ne? Potvynių priežastys? Liūtis. Po stiprios liūties tokiam dideliam kiekiui vandens priimti reikia, kad visose gatvėse būtų ištisinės grotelės. Tada visas lietus būtų "sugaudomas" loviais ir nuvedamas į konkrečią vietą.

Deja, lietaus nuotekų surinkimo sistemoje taip niekur nėra daroma, jokiame pasaulio mieste, taip pat ir Klaipėdoje. Visuose pasaulio miestuose po tokių liūčių panaši situacija ir būna. Kiekvienas suprantame, kad staigiai kur nors pripylus vandens jis vienu kartu niekur nesusigers. Nieko ypatingo neįvyko. Kaip tik visi džiaugėsi, kad pagaliau palijo. Tik lietus galėjo lyti po truputį ir ilgiau, miestiečiams ir augalams būtų buvę geriau", - sakė L. Dūda.

Trumpa kruša ir stipri liūtis kur kas daugiau nuostolių pridarė Klaipėdos rajone, kur gyventojai į rankas ėmė ir fotografavo putpelės kiaušinio dydžio ledo gabalėlius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder