Norima sukurti bendrą portalą Klaipėdos regionui reklamuoti

Norima sukurti bendrą portalą Klaipėdos regionui reklamuoti

Prabilta apie planus kurti bendrą interneto turizmo platformą, kurioje turistai galėtų rasti visą reikiamą informaciją apie Klaipėdos regioną.

Apie tai vakar verslo ir turizmo atstovai diskutavo su Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriumi Sauliumi Budinu.

"Manome, kad reikia suvienyti privataus verslo ir Klaipėdos regione esančių savivaldybių jėgas ir sukurti bendrą turizmo internetinę platformą. Tuomet turėtume galimybę transliuoti pasauliui apie mūsų regioną. To negali padaryti kuri nors viena institucija, reikia susitelkti visiems", - sakė Klaipėdos pramonės, prekybos ir amatų rūmų turizmo komiteto pirmininkas Gintautas Bertašius.

Jam antrino ir S. Budinas. Esą dabar turistams nėra patogu rasti reikiamos informacijos apie visą Klaipėdos regioną.

"Visi susirinkusieji akcentavo, kad turistai, nusprendę keliauti į vieną ar kitą regioną, dar būdami savo šalyje susiplanuoja visą maršrutą. Kad tai galėtum padaryti ruošdamasis į Klaipėdos regioną, dabar reikia naršyti po daugybę atskirų interneto svetainių. Nepatogu. Dabar reklamuojamės po vieną. Kartais ir turizmo parodose kiekvienas pajūrio miestas pristatomas atskirai. Tačiau tendencijos yra tokios, kad turistai labiau domisi visu regionu, o ne atskirais miestais", - po susitikimo pasakojo S. Budinas.

Pasak jo, susitikime dalyvavę DFDS ir Palangos oro uosto atstovai taip pat sutiko, kad visą regioną reklamuoti būtų kur kas naudingiau, nei kiekvieną miestą atskirai.

"Ši idėja - tai privati iniciatyva. Sutarėme, kad jie galėtų teikti paraišką papildomam finansavimui gauti. Tačiau dar reikia sutarti ir politiniu lygmeniu su kitomis rajono savivaldybėmis, kad tokia platforma reikalinga, ir visi galėtume dirbti bendrai", - minėjo S. Budinas.

Tiesa, prisiminta, kad panašių iniciatyvų jau yra buvę, bet po kažkiek laiko jos išsikvėpė.

"Norėtųsi, kad šis produktas būtų tvarus", - vylėsi S. Budinas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder