Nori statyti naują vaikų polikliniką

Nori statyti naują vaikų polikliniką

Prie Klaipėdos vaikų ligoninės - nauja konsultacinė poliklinika. Tokią viziją mato uostamiesčio valdžia ir Sveikatos apsaugos ministerija. Tik nežinia, kada ji taps realybe.

Ketvirtadienį sostinėje viešėjo ir su sveikatos apsaugos ministre Rimante Šalaševičiūte susitiko miesto meras Vytautas Grubliauskas bei Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė. Po susitikimo meras tikino, kad nors ir trumpas, pokalbis su ministre buvo produktyvus.

"Produktyviai pasikalbėjome apie perspektyvą Klaipėdoje, Vaikų ligoninės teritorijoje, statyti konsultacinės poliklinikos pastatą. Tai - neišvengiama būtinybė, esamas yra moraliai, fiziškai pasenęs, neatitinka elementarių reikalavimų", - dėstė V. Grubliauskas.

Pasak jo, ministrės pozicija - geranoriška ir konstruktyvi, buvo kalbėta apie galimybę šioms statyboms ieškoti Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos.

"Šitas projektas yra realus įgyvendinti ir tai galėtų būti padaryta iki 2020 metų. Detaliojo plano rengimas - praeita procedūra, Savivaldybė yra pasiruošusi rengti techninį projektą ir tam numatyti finansavimo šaltiniai", - sakė meras.

"Yra vilčių, daug galimybių, kad tai įvyks, bet kol kas nieko konkrečiau nežinoma. Vietoj senos poliklinikos bus statoma nauja, kuri bus sujungta su ligonine stikline galerija", - sakė K. Bobianskienė.

Pasak jos, norimas įgyvendinti projektas yra svarbus ne tik Klaipėdai, bet ir visai Vakarų Lietuvai, nes praktiškai visi siauros specializacijos vaikų gydytojai dirba uostamiestyje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder