Nori palengvinti neįgaliųjų turistų viešnagę

Nori palengvinti neįgaliųjų turistų viešnagę

Stengiamasi, kad Klaipėda taptų patrauklesnė ir neįgaliems turistams. Pasinaudojus Europos Sąjungos (ES) fondų lėšomis uostamiestyje ketinama įrengti neįgaliesiems skirtas ženklinimo priemones, pavyzdžiui, informacinius stendus rašytus Brailio raštu.

Savivaldybės administracija prašo politikų leidimo teikti paraišką ES finansavimui gauti. Žadama, kad pinigai bus panaudoti informacinės infrastruktūros plėtrai bei pritaikymui neįgaliųjų poreikiams.

Projekto įgyvendinimo metu Klaipėdoje ketinama diegti neįgaliesiems skirtas ženklinimo priemones. Pavyzdžiui, lankomiausiose miesto vietose ketinama įrengti informacinius stendus, kuriuose būtų tekstas rašomas ne tik didesnėmis raidėmis, bet galbūt ir Brailio raštu.

"Teatro aikštėje tokiu principu planuojama įrengti senamiesčio maketą. Taip pat yra numatyta pastatyti specialius informacinius ženklus - rodykles, kad neįgaliojo vežimėlyje sėdintys miestiečiai ar turistai žinotų, kad taip nurodytas maršrutas yra pritaikytas judėjimo negalią turintiems žmonėms", - pasakojo Savivaldybės administracijos Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė.

Šį projektą sykiu įgyvendinti ruošiasi ir Neringos bei Klaipėdos ir Šilutės rajonų savivaldybės. Preliminariai skaičiuojama, kad vien Klaipėdai reikėtų beveik 60 tūkst. eurų. Pati Savivaldybė turėtų iš savo lėšų prisidėti kone 9 tūkst. Eur.

Miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai vakar palaikė tokią idėją. Teigta, kad tokių projektų galėtų būti dar daugiau. Pabrėžta, kad kituose Europos miestuose yra labai daug objektų, kur šalia įprasto rašto pateikiamas tekstas ir Brailio rašmenimis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder