Informaciją apie priklausančias išmokas ir socialines paslaugas gyventojai gali rasti vienoje svetainėje

Nori didinti socialinę paramą

Rengiamasi papildyti materialinės paramos klaipėdiečiams teikimo tvarkos aprašą. Teigiama, kad tai padarius padidės ratas žmonių, kurie galės gauti jiems reikalingą paramą.

Savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė paaiškino, kad šiuo metu sutaupoma lėšų, todėl norima sudaryti palankesnes galimybes Klaipėdos miesto gyventojams gauti paramą esant sunkiai materialinei padėčiai dėl ligos, nelaimingo atsitikimo, skurdo, benamystės ir kitais atvejais, kai ši parama itin reikalinga.

Atnaujinus aprašą materialinė parama galės būti teikiama skoloms už komunalines ir telekomunikacines paslaugas apmokėti, būstui remontuoti, įsikurti, ligos, nelaimingo atsitikimo ir kitais atvejais, gimus dvynukams ir daugiau vaikų vienu metu, grįžus iš laisvės atėmimo ar kardomojo kalinimo vietų, asmens dokumentams pagaminti, vietinei rinkliavai už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą apmokėti, sezoniniams drabužiams ir avalynei įsigyti, papildomai teikiama socialinės pašalpos gavėjams.

"Didiname pačius dydžius skoloms apmokėti, būstui remontuoti ir įsikurti. Anksčiau įsikūrimui paramos nebuvo, bet matome, kad, pavyzdžiui, skyrus socialinį būstą, žmogus neturi pinigų įsigyti reikalingų daiktų. Taip pat keičiame paramos tvarką susilaukusiems vaikų. Anksčiau parama buvo tik trynukų ar daugiau vaikų vienu metu sulaukusiems asmenims, o dabar į ją galima pretenduoti ir gimus dvynukams. Kompensacija už rinkliavos mokesčius buvo 50 procentų, dabar siūlome kompensuoti visą sumą. Dar vienas naujas dalykas - papildoma parama pašalpos gavėjams. Tai būtų periodinė iki 20 eurų išmoka trims mėnesiams", - kai kurias naujoves vardino A. Liesytė.

Preliminariai skaičiuojama, kad papildomai paramos pagal naujus ar praplėstus punktus galės kreiptis kiek daugiau nei 310 asmenų. Tam papildomai gali prireikti apie 167,8 tūkst. Eur.

Oficialios statistikos portalo duomenimis, skurdo rizikos riba Lietuvoje 2015 m. buvo 259 Eur per mėnesį vienam gyvenančiam asmeniui, o valstybės remiamų pajamų dydis, taikomas skaičiuojant piniginę socialinę paramą nepasiturintiems gyventojams, šiuo metu yra 102 Eur.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder