Norai kontroliuoti kasinėjimus subliuško

Norai kontroliuoti kasinėjimus subliuško

Pernai rudenį ant kojų sukelti uostamiesčio valdininkai dėl Vytauto gatvės kasinėjimo, kai Savivaldybei ją suremontavus netrukus suvažiavę AB "Klaipėdos energija" atstovai vėl pradėjo knisti grindinį, nepasimokė. Atlikus auditą paaiškėjo, jog per metus taip ir nepradėta kontroliuoti kasimo darbų, kad jie nesidubliuotų.

Tokią išvadą vakar miesto Tarybos Kontrolės komiteto posėdyje paskelbė Savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos vyr. specialistė Eglė Akinskaitė. Esą ištyrus situaciją paaiškėjo, jog už žemės kasinėjimą mieste atsakingi Miesto tvarkymo ir Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriai nerinko jokios informacijos apie "Klaipėdos energijos", "Klaipėdos vandens" ir "Gatvių apšvietimo" žadamus darbus, nesusitiko su bendrovių atstovais dėl tokių darbų derinimo.

"Visiškai išvengti pakartotinių kasinėjimų neįmanoma, nes Savivaldybei pavaldžios įstaigos teisės aktais nėra įpareigotos teikti savo planus apie numatomus atlikti žemės kasinėjimo darbus", - patikrinimo akto išvadas citavo E. Akinskaitė.

Beje, pripažįstama, jog vienintelė AB "Klaipėdos vanduo" pateikė informaciją apie planuojamus darbus.

Kontrolės komiteto nariai piktinosi, jog į posėdį pasiaiškinti neatvyko atitinkamų skyrių atstovai. Nors auditoriai šnekėjo apie rekomendaciją minėtiems skyriams rinkti informaciją ir derinti darbus, komiteto narė Nina Puteikienė pasiūlė šį reikalą reglamentuoti: esą turi būti parengta tam tikra tvarka.

Vis dėlto tolesnį klausimo svarstymą komitetas atidėjo ir kitam kartui "ant kilimėlio" išsikvies minėtų skyrių atstovus.

Beje, Vytauto gatvė nebuvo vienintelis neūkiškumo pavyzdys. Panaši situacija pernai birželį buvo ir Stadiono gatvėje - Savivaldybė užsakė ir finansavo tam tikrus asfaltavimo darbus, tačiau už trijų mėnesių naują asfaltą supjaustė dujotiekininkai.

"Institucijos, nederindamos savo darbo grafikų, atlieka kasinėjimo darbus toje pačioje vietoje nedideliais intervalais, tuo sukeldamos nepasitenkinimą ir nepatogumus gyventojams", - teigiama patikrinimo akte.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder