Netvarkingi pastatai - grėsmė gyvybei

Netvarkingi pastatai - grėsmė gyvybei

Klaipėdoje įvyko skaudi nelaimė, kai buvusiame "Vaidilos" kino teatre esančioje naudotų baldų parduotuvėje įlūžus palėpės grindims žuvo parduotuvės savininkas. Valdininkų duomenimis, šis statinys niekada nebuvo įtrauktas į apleistų ar netvarkomų statinių sąrašą.

Nelaimingas atsitikimas Paryžiaus Komunos gatvėje esančioje panaudotų baldų prekyvietėje įvyko užvakar, apie 16.50 val.

"Pirminiais duomenimis, 62 metų parduotuvės savininkas bandė tvarkyti palėpę, kad ant prekių nelašėtų vanduo. Įlūžo grindys ir jis krito maždaug iš 15-20 metrų aukščio. Atvykę medikai konstatavo vyro mirtį. Vyksta tyrimas, bet greičiausiai tai tiesiog nelaimingas atsitikimas", - apie įvykį pasakojo Klaipėdos VPK Komunikacijos grupės vyr. specialistė Andromeda Grauslienė.

Tačiau suteikti informacijos, ar žuvusysis buvo ir patalpų savininkas, policijos atstovė negalėjo.

"Jei neklystu, jis tik nuomojosi patalpas. Bet to negaliu patvirtinti", - minėjo ji.

Klaipėdos miesto savivaldybės Statinių priežiūros poskyrio vedėjos Jurgitos Drizgaitės duomenimis, buvęs "Vaidilos" kino teatras nuo 1998 metų priklauso privačiam asmeniui.

"Neturime teisės atskleisti, kas yra to pastato savininkas. Galiu tik pasakyti, kad dėl šio pastato būklės mūsų skyrius nėra gavęs jokių skundų, jis niekada nebuvo įtrauktas į netvarkomų ar neprižiūrimų statinių sąrašą.

Mūsų skyriaus specialistai nėra vykdę ir jokių patikrinimų šiame pastate. Iki šiol daugiau dėmesio skyrėme apleistiems gyvenamiesiems pastatams. Galbūt artimiausiu metu būtume aplankę ir "Vaidilą", nes esame sudarę komercinių bei kultūros pastatų sąrašą, kuriuos reikėtų įvertinti dėl jų būklės", - pasakojo J. Drizgaitė.

Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) specialistai apie šį įvykį sužinojo tik iš žiniasklaidos.

"Keista, kad policija mūsų neinformavo. Juk žuvo žmogus", - vakar stebėjosi minėtos institucijos Klaipėdos skyriaus vedėjas Vytautas Ročys.

Visgi jis pripažino, kad prievolė pranešti Darbo inspekcijai apie nelaimingus nutikimus darbo metu tenka įmonės savininkams.

Po kurio laiko VDI atstovas, pasiaiškinęs situaciją su policijos tyrėjais, perskambino ir papasakojo, jog įvykio metu pastate buvusi ir žuvusiojo žmona.

"Kaip supratau, ji liko pirmame aukšte, o vyras lipo tvarkyti palėpės. Tada grindys ir įlūžo", - dalijosi informacija V. Ročys.

Vakar jis žadėjo aiškintis, ar žuvusysis tik nuomojosi patalpas, ar pats buvo jų savininkas. Esą, jei paaiškėtų, kad žuvusysis buvo ir patalpų savininkas, Darbo inspekcija nesiimtų jokio tyrimo.

"Jei nėra darbinių santykių, mes įvykio netiriame", - paaiškino V. Ročys.

Jis priminė ir tai, kad už pastato būklę turi būti atsakingas jo savininkas. Nei VDI inspektoriai, nei Savivaldybės valdininkai neprivalo važinėti ir tikrinti, ar nėra sutrešusios grindys.

"Tik tada, kai statai naują pastatą ar sename statinyje darai kapitalinius pertvarkymus, reikalinga darbus priduoti komisijai. Bet jeigu nieko ypatingo neremontuoji, nereikia jokių komisijų", - pasakojo V. Ročys.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder