Netrukus - viešojo transporto pokyčiai

Netrukus - viešojo transporto pokyčiai

Nuo rugsėjo 1-osios uostamiestyje keičiasi viešojo transporto maršrutai ir grafikas. Dalis autobusų važiuos rečiau, kitų grafikas, atsižvelgiant į keleivių poreikį, dažnės.

VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis akcentavo, kad šiemet pokyčių bus daugiau, kadangi šis rudens ir žiemos sezonas bus pirmasis, kai vienoje sistemoje dirba ir autobusai, ir maršrutiniai taksi.

Visi pokyčiai bus įgyvendinami, atsižvelgiant į žmonių srautus. "Baigiasi turistinis sezonas, mažėja važiuojančių prie jūros. Taigi 4 ir 6 autobusai važiuos rečiau. Na, o padažnės grafikai tų autobusų, kurie veža į mokymo įstaigas ir pagrindines darbo vietas", - aiškino jis.

Tarkime, smarkiai padažnės 3-io autobuso, vežančio pro Klaipėdos universiteto miestelį ir Socialinių mokslų fakultetą, grafikas. Taip pat dažniau važiuos 9-uoju ir 15-uoju numeriais paženklinti autobusai, prasukantys pro universitetą.

Beje, ne piko valandomis retės "ekspresinių" autobusų grafikai.

Iki kitos vasaros naikinamas 4A maršrutas. Tačiau rudens-pavasario sezonu grąžinami 2B, 5A, 5B, 6A, 13 maršrutai.

Netrukus bus naikinamas ir vienintelis naktinis autobusas N1, kuris važiuoja penktadieniais ir šeštadieniais. "Rugsėjį jis dar važiuos, bet šiuo autobusu važiuojančių keleivių srautais nesame patenkinti. Taigi manome, kad naktį verčiau reikėtų paleisti maršrutinius taksi", - aiškino G. Neniškis.

Greitieji

Po vasaros sezono mažės maršrutinių taksi reisų skaičius. Pirmiausia, į Melnragę važiuojančiojo M6 ir mikroautobusų į Palangą. Nežymiai, įvertinus keleivių srautus, retės važiavimas M5 ir M8 maršrutuose savaitgaliais. Tačiau darbo dienomis maršrutiniai taksi mieste važinės taip intensyviai, kad galėtų patenkinti greitos kelionės poreikį popietinio piko metu praretinus ekspresinių autobusų reisus. 8E reisų skaičius lieka nepakitęs, tačiau 5E ir 6E ratų skaičius mažėja. Atitinkamai pastarieji ekspresai kursuos tik rytais; 6E, kaip įprasta, rudens-žiemos laiku nebevažiuos savaitgaliais.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder