Netikėta akcija - šiukšles išvertė prie durų

Netikėta akcija - šiukšles išvertė prie durų

Vakar popiet Klaipėdoje, prie AB Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) pastato, Klaipėdos rajono gyventojas Albinas Jurgutis surengė netikėtą akciją - atvežė ir prie durų iškratė visą krūvą šakų bei šiukšlių.

"Atvežiau jūsų turtą. Gal labai brangus? Palikote mano sklype, bet man jis nereikalingas", - rėžė tokio akibrokšto nustebintiems ESO atstovams A. Jurgutis.

Kodėl taip pasielgė?

"Vakarų ekspresui" vyras pasakojo, kad tiesiog neteko kantrybės. Vakarykštė akcija esą buvo paskutinis lašas. Mat prieš tai jis pačių ESO atstovų prašė, kad išsivežtų šiukšles, be to, kreipėsi į aplinkosaugininkus, į policiją, bet niekas neskubėjo spręsti situacijos.

"Kodėl jie gali kasti, šiukšlinti ir daryti ką nori? Niekas nežiūri ir jų nekontroliuoja?" - pyko A. Jurgutis.

Vyro teigimu, visos šiukšlės buvo surinktos Klaipėdos rajone, Radailių kaime, ties Liepų g. 8 namu, kur palei jam priklausantį mišką pernai rudenį bendrovė ESO ir dirbo - tiesė elektros kabelius.

Vyrui buvo skaudu matyti, kad darbininkai išpjovė jo paties rankomis sodintus medelius ir paliko juos tiesiog gulėti.

"Kai darbai buvo baigti, liko ne tik šakos, bet ir įvairios šiukšlės: pirštinės, laidai, kamščiai, diskeliai, įvairūs pagaliai. Dalį paliko gulėti vietoje, kitką sumetė į man priklausantį miškelį. Nenustebsiu, jei dalis šiukšlių atsidūrė ir šalia tekančiame upelyje. Kreipiausi į ESO atstovus, bet jie tik burbtelėjo, kad vyrai netvarkingai dirbo ir tiek. Iki šiol taip niekas ir neatvažiavo tų šiukšlių surinkti", - pasakojo A. Jurgutis.

Apie esamą situaciją jis informavo ir policijos pareigūnus, tačiau šie nesikišo. Raštu vyrui buvo atsakyta, jog tai akivaizdūs civiliniai santykiai, tad rekomendavo juos spręsti teisme.

"Kreipiausi ir į Miškų priežiūros tarnybos inspektorius. Bet jie konstatavo, kad medeliai menkaverčiai, tad didelės žalos nepadaryta. Įsivaizduokite, aš 5-8 metus tuos medelius auginau, man labai skaudu matyti, kaip jie suniokoti ir dar palikti", - kalbėjo vyras.

Pavadino cirku

Visas surinktas šiukšles vyras prie ESO pastato iškrovė akimirksniu. Daugelis pro šalį ėjusių žmonių net nesureagavo, kad vyras elgiasi neįprastai. Tačiau buvo keletas tokių, kurie stabtelėjo ir domėjosi, kas čia vyksta. Išgirdęs, kad tai tarsi protesto akcija, jaunas vyrukas piktinosi, jog niekas šitaip problemų nesprendžia.

"Juk ne bananų respublikoje gyvenate", - auklėjo A. Jurgutį vyras.

Vyresnio amžiaus rusakalbė moteris, išgirdusi tokio veiksmo priežastį, sakė suprantanti, kad žmogui gali trūkti kantrybė. Nors tokia akcija, jos nuomone, vis tiek labiau primena chuliganizmą.

TIESIOG. Krūvą šakų, elektros laidų, plastmasinių atraižų ir kitų šiukšlių vyras iškratė tiesiog prie įėjimo į ESO pastatą. Egidijaus Jankausko nuotr.

Niekas iš ESO atstovų neišėjo aiškintis, kas čia vyksta, tad A. Jurgutis pats užėjo vidun ir ieškojo ESO atstovo Mindaugo Cipario, kurį ir buvo informavęs apie paliktą "turtą".

"Atvežiau dalį "turto", man jis nereikalingas. Bet noriu, kad už darbą man sumokėtumėte. Sugaišau 2 val., tad už valandą darbo norėčiau gauti bent po 15 eurų", - į M. Ciparį kreipėsi vyras.

"Šiaip čia rangovai turėjo viską sutvarkyti", - burbtelėjo M. Ciparis ir puolė skambinti telefonu ir su kažkuo aiškintis situaciją. "Čia cirkai vyksta", - pykčio neslėpė ESO atstovas. Ką nors komentuoti žurnalistams M. Ciparis griežtai atsisakė.

A. Jurgutis paliko ESO atstovą stovėti prie šiukšlių krūvos ir žadėjo atvežti dar, mat esą ne visas "turtas" tilpo į priekabą.

"Manau, kad dar dvi priekabas pririnksiu to gėrio", - svarstė A. Jurgutis.

"Mūsų duomenimis, aplinka buvo sutvarkyta"

Akvilė ADOMAITYTĖ, ESO atstovė ryšiams su visuomene

Klaipėdos rajono Radailių kaime praėjusių metų spalį buvo rengiama trasa naujam elektros kabeliui tiesti - iškirsti medžiai, krūmai, išgenėtos šakos. Trasa buvo ruošiama valstybiniame žemės sklype, todėl nukirsta mediena pagal galiojančią tvarką buvo perduoda miško savininkams - seniūnijai. Mediena buvo tvarkingai sudėta miško savininkui priklausančioje vietoje. Menkavertėmis šakomis ir aplinkos sutvarkymu tokiais atvejais rūpinasi darbus vykdę rangovai, šiuo atveju - UAB "Klaipėdos energetika". Mūsų duomenimis, visi darbai baigti ir aplinka sutvarkyta spalio 30 d.

Esame gavę p. Albino kreipimasį spalio 18 d. Vyras nuogąstavo, kad trasos rengimo darbai vykdomi jo privačiame sklype. Iškart nuvykome kartu su rangovų įmonės atstovu, su gyventoju susitikome, kalbėjomės, kad visi darbai vykdomi tiksliai pagal suderintą projektą, prieš kurį buvo atliekami geodeziniai žymėjimai.

Prie ESO biuro gyventojo atgabenta mediena buvo išvežta.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder