Neregėta Klaipėda. Centras

Neregėta Klaipėda. Centras

Jei paimtumėte liniuotę, uždėtumėte ant Klaipėdos žemėlapio ir norėtumėte rasti vidurį tarp tankiausiai gyvenamų miesto rajonų pietuose ir šiaurėje, kitaip sakant, tarp Jūrininkų prospekto ir Miško kvartalo, tašką jūsų pieštukas būtų priverstas padėti lygiai ties "Akropoliu".

Tad galima daryti išvadą, kad teritorija tarp Dubysos ir Kauno gatvių - demografinis miesto centras. Tik jei atmestumėte "Akropolį", suprastumėte, kad demografija čia niekada nekvepėjo. Čia kvepia betonu. Geležinkelio bėgiais. Sarginiais šunimis. Atvirais kanalizacijos šuliniais. Dilgėlėmis. Statybinių atliekų kalnais. Tuščiais pigaus vyno buteliais.

Jautresnė uoslė galėtų pagauti dvelksmą, išduodantį tikimybę susitikti su benamių kompanija. "Užsitaisiusių" narkomanų porele. Metalų vagimis. Išmušti skolų "klientą" atvežusiais vaikinais, tikrai negalėsiančiais atsakyti į klausimą, kas šiais metais laimėjo Nobelio taikos premiją.

O naktį čia tiesiog tvyro adrenalino kvapas. Galbūt todėl sveiką uoslę turinčio klaipėdiečio čia nesutiksi niekada. Ir čia tikrai ne ta vieta, kurioje rengiami šeimyniniai pasivaikščiojimai. Tiesą pasakius, net ir dauguma vyresnio amžiaus miestiečių nežino, kad dar sovietiniais laikais čia buvo paliktas pėsčiųjų takas, kuriuo galėdavai iš Dubysos gatvės pasiekti Kauno gatvę. Jis yra iki šiol. Net surūdijęs ženklas "Pėsčiųjų takas" jį tebežymi.

Net keista, kad šios vietos savo "Stalkeriui" nepasirinko Andrejus Tarkovskis. Ji filmo tikrai nebūtų sugadinusi. Tačiau Frenciui Fordui Kopolai nufilmuoti "Apokalipsės" tęsinį pačiame Klaipėdos centre, vietoje, iš abiejų pusių tankiai gyvenamų kvartalų apsuptoje, tačiau iki šiol neregėtoje, galimybė dar yra. "Pjūklas". "Bleiro ragana". "Padaras". "The Omen". Visų galimų tęsinių, kuriems Holivudas galėtų net nedaryti specialių dekoracijų, ir neišvardinsi. Ką jau kalbėti apie "trash metal" stiliaus grupių klipus...

Ir visa tai - miesto centre. Ne "Akropolyje". Už jo nugaros. Beveik šalia civilizacijos.

Daugiau skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas"

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder