Nemokamos kelionės išliks ir kitąmet?

Nemokamos kelionės išliks ir kitąmet?

Keletą pastarųjų metų per tam tikras šventes ar renginius klaipėdiečiai miesto viešuoju transportu važiuoja nemokamai. Nemokamos kelionės planuojamos ir 2021-aisiais, bet jų bus mažiau.

Šiais metais buvo planuota nemokamai miesto autobusais vežti įvairiomis progomis - per Šviesų festivalį, Jūros šventės metu ir minint Tarptautinę dieną be automobilio. Taip pat nemokamai turėjo važiuoti ir konkrečių renginių - Vakarų Lietuvos krašto dainų šventės, tarptautinio festivalio "Europiada", pasaulio salės futbolo čempionato - dalyviai.

Vis dėlto epidemiologinė padėtis lėmė, kad dauguma šių renginių net neįvyko. Nemokamai važiuoti autobusais keleiviai galėjos tik Šviesų festivalio metu ir Dieną be automobilio. Dėl to nemokamų kelionių grafikas kitiems metams dėliojamas atsargiai.

"Eliminuojame Šviesų festivalį, bet siūlysime nemokamai vežti keleivius per Jūros šventę ir Dieną be automobilio", - komentavo Klaipėdos miesto savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Taip pat kitąmet nemokamai turėtų važiuoti kai kurių renginių - Vakarų Lietuvos krašto dainų šventės, festivalių "Parbėg laivelis", "Europiada", didžiųjų burlaivių regatos - dalyviai.

Pasak R. Mockaus, nemokamas transportas per keturis renginius ir dvi šventes preliminariai atseitų apie 168 tūkstančius eurų iš miesto biudžeto.

Transportininkų pasiūlymą svarstys miesto politikai, o galutinį žodį tars Taryba.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder