Nelegalus sąvartynas tvarkomas

Nelegalus sąvartynas tvarkomas

Klaipėdiečiai skundžiasi, kad Liepų gatvės gale įsikūrusi atliekų tvarkymo bendrovė UAB "Ekonovus" ir toliau vykdo nelegalaus sąvartyno veiklą. Tačiau aplinkosaugininkai sako, kad įmonė susitvarkė ir šiuo metu tvarkos nepažeidžia. Kad įmonės teritorijoje dingo kalnai šiukšlių, įsitikino ir žurnalistai.

"Įmonė ir toliau smardina. Nors žadėjo, kad susitvarkys, matome, kad ten iš visokių kaimų kasdien vis tiek vežamos šiukšlės. Baisu, kas ten darosi. Reikia nuvažiuoti ir pasižiūrėti. Suvežta keli šimtai tonų šiukšlių", - į redakciją kreipėsi susirūpinęs klaipėdietis.

Tačiau aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos aplinkos apsaugos inspekcijos vedėjas Romualdas Dužinas teigė, kad praėjusią savaitę vykusio patikrinimo metu liepų g. 85A įsikūrusios UAB "Ekonovus" teritorijoje jokių pažeidimų nenustatė.

"Buvome nuvažiavę praėjusią savaitę, situacija normali. Gal vakar suvežė daug atliekų. Nežinau", - ketvirtadienį pečiais gūžčiojo R. Dužinas.

Po to, kai klaipėdiečius šokiravo feisbuke paplitęs vaizdo įrašas, kuriame buvo užfiksuotas nelegalus sąvartynas, įmonei buvo skirtos baudos. "Baudos buvo skiriamos ne tik įmonei, bet ir fiziniams bei juridiniams asmenims. Viską jie susimokėjo, nurodymus įvykdė. Situacija kontroliuojama, o draudžiama veikla ten nevykdoma", - konstatavo inspekcijos vedėjas.

Kad situacija ryškiai pasikeitė, o šiukšlių ten kur kas mažiau nei rugpjūčio pradžioje, užfiksavo ir "Ekonovus" teritorijoje apsilankę žurnalistai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder