Neišsprendžia galvosūkio dėl teniso aikštės

Neišsprendžia galvosūkio dėl teniso aikštės

Poilsio parke įrengta teniso aikšte, panašu, gali naudotis ne visi. Pastarąjį mėnesį netyla diskusijos dėl savavališkos veiklos - išankstinės registracijos, apie kurią kai kurie Klaipėdos savivaldybės darbuotojai sužinojo vos šios vasaros pradžioje.

Pasipiktinimo banga nusirito į socialinius tinklus, kur tulžį lieja laisvu laiku aikštele naudotis negalintys miestiečiai. Klausimų lavina užgriuvo ir Savivaldybę, kuri iki šiol nepaskyrė aikštelės administratoriaus.

Kilo ginčas

Socialiniame tinkle "Facebook" yra sukurta grupė, kurioje diskutuoja užsiregistravę ir aikštelę naudojantys asmenys. Pati registracija vyksta portale ben.lt.

Pastebima, kad kai kurie asmenys aikštelę rezervuoja bent kelioms valandoms, o tenisą žaidžia 4-5 kartus per savaitę. Tad apie savivalę kalbama ne tik tarp pasipiktinusiųjų registracija, bet ir tarp pačių užsiregistravusiųjų. Neretai nutinka taip, kad užsiregistravę žmonės neatvyksta ir aikštelė tampa nenaudojama.

[CITATA]

"Žinot, vieni dabar vaikšto pagal išankstines registracijas internetu, kiti gyvoj eilėj laukia... Gali kilti nemažai konfliktų... Gal galima būtų kokią iškabą prie korto pakabinti apie tai, kokia yra tvarka, tam, kad niekam nekiltų klausimų?" - feisbuke rašė Stasys.

Kai kurie netgi apskaičiavo, jog per savaitę teniso aikštelėje 8 žmonės praleidžia apie 30 valandų. Tad šimtai miestiečių, norinčių papramogauti, lieka už borto.

Tačiau buvo ir tokių, kurie esama nelegalia registracijos sistema liko patenkinti. Jų manymu, panaikinus tvarką aikštelė virstų chaoso centru.

"Be reikalo skundžiate šitą sistemą! Dabar dar daugiau chaoso bus. Kaip nors reiktų išmokti visiem draugiškesniems būti. Labai negražiai iš šono šita situacija atrodo! <...> Toks jausmas, pasiskųsiu "mamai", bus geriau! Deja, taip nėra, tik blogiau... O kad tikrai būtų gerai, kas labai jau esate nepatenkinti, siūlykite savo pasiūlymus, pamąstymus! Gal tikrai atsiras protingų minčių ir sugebėsime visi gražiai sutarti" - situaciją komentavo Evelina.

Palaikančių registraciją buvo ir daugiau. Štai Viktorija džiaugėsi, kad užsiregistravusi visada randa tuščią aikštelę ir dėl nieko nerimauja.

"Žmonės kaip tik aukoja savo laiką tam, kad kuo geriau jį suplanuotų, kad būtų tvarka ir nereikėtų kaip kvailiukams eiti ir laukti. Kaip tik manau, kad dabar daugiau žmonių ateina žaisti, nes žino savo laiką. Negi važinėsitės kas valandą tikrinti, ar aikštelė laisva? Kaip tik tada daugiau žmonių neateis į aikštelę", - neabejojo moteris.

PRAMOGOS. Poilsio parko teritorijoje įrengtos mini golfo, tinklinio aikštelės. Čia taip pat galima žaisti stalo tenisą, naudotis šunims treniruoti skirta aikštele, krepšinio, futbolo aikštelėmis.

Užsiima savivale

Klaipėdos savivaldybė į kilusį chaosą dėl teniso aikštelės sureagavo prieš mėnesį. Išplatintame pranešime teigiama, kad jokios registracijos būti negali.

"Sulaukėme daug teniso gerbėjų klausimų dėl teniso aikštelės Poilsio parke. Pasirodo, feisbuke veikia paskyra, kurioje neva registruojami norintys ten žaisti. Tvirtai pareiškiame, kad ši aikštelė yra skirta visiems norintiems, jokia išankstinė registracija nevyksta ir joks mokestis nerenkamas", - rašoma oficialiame Klaipėdos savivaldybės svetainės pranešime.

Beje, buvo teigiančių, kad Savivaldybė apie vykdomą savivalę žino jau seniai, esą "aikštelių rezervacija savanoriškai užsiima vienas žmogus".

Tai patvirtino Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas. Pasak jo, Savivaldybė tokios saviveiklos netoleruoja.

"Kiek žinau, registracija yra nelegali. Mums tai yra nepriimtina. Aikštelė laisva. Vienas žmogus savanoriškai prižiūri, pavalo aikštelę ir turi sąrašiuką. Jeigu aikštelė laisva - einame ir žaidžiame. Ji nėra užrakinta. Dabar žmonės klaidinami. Kol kas nėra priimto sprendimo, kam tas aikšteles perduoti eksploatuoti. Dabar jos yra be oficialaus prižiūrėtojo", - sakė jis.

Klaipėdos savivaldybė "Vakarų ekspresą" informavo, kad aikštelės administratorius bus paskirtas artimiausiu metu.

"Kaip ir rašėme anksčiau, visos aikštelės yra skirtos visiems norintiems žaisti. Patys jokių registracijų nevykdome ir mokesčio nerenkame", - sakė Klaipėdos savivaldybė Informavimo ir e. paslaugų skyriaus vyriausioji specialistė Milda Milbutaitė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder