Neįgaliuosius vilioja baseinas

Neįgaliuosius vilioja baseinas

Klaipėdos Neįgaliųjų reikalų taryba norėtų, kad negalią turintiems asmenims "Gintaro" baseiną būtų galima lankyti pigiau ar visai nemokamai.

Apie tai vakar šios tarybos nariai diskutavo su "Gintaro" sporto centro direktoriumi bei Savivaldybės atstovais. Tokia idėja kilo po Klaipėdos "Litorinos" mokyklos kreipimosi - ugdymo įstaigos atstovai domėjosi galimybe auklėtiniams lankytis baseine lengvatinėmis sąlygomis.

Sporto centro direktorius Valentinas Vytautas Šeputis pasakojo, kad anksčiau buvo specialiai paskirtas treneris, dirbęs su negalią turinčiais asmenimis, du kartus per savaitę jiems buvo suteikta galimybė sportuoti.

"Per 7-8 metus pamatėme, kad norinčiųjų nebeliko arba užsirašydavo į užsiėmimus, bet neateidavo", - prisiminė V. V. Šeputis.

Jis pabrėžė, kad prieš keletą metų sudarytos sąlygos baseiną nemokamai lankyti negalią turintiems Klaipėdos miesto sporto rinktinės nariams - tokią galimybę numato miesto Tarybos sprendimas, tačiau kiti neįgalieji šia lengvata pasinaudoti negali.

Baseine vykdomos mokymo plaukti programos moksleiviams, šeimoms, prieš porą metų organizuota grupė senjorams, tačiau negalią turinčių asmenų interesams atstovaujančios organizacijos, pasak direktoriaus, tuomet nesikreipė.

Pokalbininkas atkreipė dėmesį, jog rekonstruotame "Gintaro" baseine sulaukiama nemažai judėjimo negalią turinčių klaipėdiečių.

"Jei būtų norinčių, būtų paskirti treneriai, kiti darbuotojai, kurie prižiūri, kad viskas vyktų saugiai, nes priimti įvairias negalias turinčius asmenis esame pasiruošę. Yra specialus liftas neįgaliesiems, kuriuo jie gali keltis kartu su lydinčiu asmeniu, įvažiuoti į baseiną, yra specialios drabužinės, dušai, tualetai. Jei negalia labai sunki, turime ir keltuvą. Tačiau nemokamai teikti paslaugas neturime galimybės. Jei kas nors nori lankytis išimties tvarka nemokamai, turėtų kreiptis į Savivaldybę", - sakė V. V. Šeputis.

Savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjas Mantas Bagočius teigė, kad šiuo metu yra išskiriamos tik dvi baseino lankytojų grupės - vaikai ir suaugusieji. Iš pastarųjų nemokamai leidžiama baseiną lankyti tik miesto rinktinės nariams, visi kiti privalo mokėti nustatytą kainą - 2,90 Eur/val., vaikams mokestis kiek mažesnis - 2,32 Eur/val.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder