Neįgaliesiems turėtų būti patogiau

Neįgaliesiems turėtų būti patogiau

Prasidėjus vasaros sezonui uostamiesčio neįgaliųjų ir Smiltynės paplūdimiuose negalią turintiems asmenims turėtų būti kur kas patogiau poilsiauti, nes ruošiamasi pradėti teikti naujas paslaugas.

Planuojama, kad per gegužę šiuose paplūdimiuose atsiras specialūs informaciniai stendai, poilsio vietos judėjimo, regos negalią turintiems asmenims bei vežimėliai, kuriais naudodamiesi neįgalieji galės išsimaudyti jūroje.

"Klaipėdos paplūdimių" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki pasakojo, kad nuo birželio 1 d. dviejuose paplūdimiuose budės specialistai, kurie žinos, kokios pagalbos gali prireikti negalią turintiems asmenims.

"Prie įvažiavimo į paplūdimį bus informacinis stendas su mygtukais, kuriuos paspaudus bus galima išsikviesti pagalbą. Akliesiems bus mygtukas su garsine informacija", - aiškino A. Siakki.

Pasak jo, abiejuose paplūdimiuose bus po vieną specialų vežimėlį, kuriais judėjimo negalią turintys žmonės galės pasiekti vandenį, išsimaudyti. Be to, bus įrengtas takas vandens link regos negalią turintiems žmonėms, bet ne iki pat jūros, o kiek įmanoma arčiau, nes trukdo bangavimas.

Taip pat visuose Klaipėdos paplūdimiuose bus atnaujintos ir persirengimo kabinos, o neįgaliųjų ir Smiltynės - po vieną neįgaliesiems pritaikytą persirengimo kabiną.

"Iki sezono pradžios visa tai bus padaryta", - žadėjo A. Siakki.

Šios naujovės buvo pristatytos Klaipėdos neįgaliųjų reikalų taryboje. Pasak jos pirmininko Kazio Bagdono, gerai, kad uostamiestis tampa patogesnis. Jis priminė, kad 2015 metais paplūdimių prieigose pradėjo veikti neįgaliesiems pritaikyti tualetai, o dabar žengiamas dar vienas reikalingas žingsnis.

"Tai yra džiaugsmas visiems neįgaliesiems", - tikino K. Bagdonas.

Patogiau neįgalieji galės jaustis ir mieste. Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė informavo, kad praėjusiais metais darbų atlikta už daugiau nei 17 tūkst. eurų - įrengti garsiniai signalai, grublėta įspėjamoji danga neregiams viešojo transporto stotelėse bei ant šaligatvių, kelio ženklų atramos centre pažymėtos juostelėmis.

Šiais metais planuojama įgyvendinti svarbų projektą šalia Sveikatos priežiūros centro Taikos pr. 76. Ruošiamasi sutvarkyti visas dangas, padaryti privažiavimo kelius neįgaliesiems, įrengti pasikėlimo įrenginį, orientavimosi sistemą silpnaregiams, paruošti atskirą automobilių statymo aikštelę negalią turintiems asmenims.

Ketinama tvarkyti ir senamiesčio šaligatvius - kelti, lyginti šaligatvių plokštes, prireikus jas kloti iš naujo, kad danga būtų patogi. Taip pat Savivaldybė nusprendė įsigyti ir neįgaliesiems skirtų biotualetų, kurių itin pasigendama miesto švenčių metu.

VASARĄ neįgaliųjų ir Smiltynės paplūdimiuose bus po vieną neįgaliesiems pritaikytą persirengimo kabiną. Eimanto CHACHLOVO nuotr.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder