Neįgaliems ir senoliams - pagalba į namus

Neįgaliems ir senoliams - pagalba į namus

Klaipėdos savivaldybė kartu su neįgaliųjų centru "Klaipėdos lakštutė", Klaipėdos miesto socialinės paramos centru ir VšĮ "Ori senatvė" siekia Europos Sąjungos (ES) fondų paramos projektui "Integrali pagalba į namus". Jį įgyvendinus socialiniai darbuotojai teiktų pagalbą namuose neįgaliems ir senyvo amžiaus asmenims bei konsultacijas juos prižiūrintiems šeimos nariams.

Žadama, kad beveik ketverius metus truksiančio projekto metu būtų apmokyti 58 socialiniai darbuotojai, įdarbinti 26 slaugos ir reabilitacijos specialistai. Jie sudarytų 7 mobilias komandas, kurios padėtų neįgaliems bei senyvo amžiaus žmonėms ištisą savaitę, kasdien nuo 2 iki 8 valandų. Planuojama, kad viena komanda aptarnautų 15-16 klientų, o iš viso Klaipėdos mieste paslaugos namuose būtų teikiamos 108 asmenims. Socialiniai darbuotojai taip pat konsultuotų negalią turinčių ar senyvo amžiaus žmonių artimuosius.

Preliminarus projekto biudžetas - iki 753 300 eurų. Šios lėšos būtų skirtos įdarbintų specialistų darbo užmokesčiui, mokymams, slaugai reikalingoms higienos ir sanitarinėms priemonėms. Projektas būtų 100 proc. finansuojamas ES lėšomis.

Vakar posėdžiavęs miesto Tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komitetas projektui pritarė, dar jam reikalingas Tarybos pritarimas. Pasak Savivaldybės administracijos Projektų skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės, projektas jau įtrauktas į valstybės projektų sąrašą ir, jeigu jam bus pritarta visose institucijose, startuos jau šią vasarą.

"Integrali pagalba namuose neįgaliesiems bei senyvo amžiaus žmonėms Klaipėdoje nėra naujiena. Savivaldybė jau anksčiau įgyvendino panašaus pobūdžio, tačiau mažesnės apimties projektą. Tai labai reikalinga paslauga, tad viliamės, kad pavyks ją tęsti", - sakė E. Jurkevičienė.

2015 m. pabaigos duomenimis, Klaipėdoje integralios socialinės globos paslauga naudojosi 152 asmenys. Apie 30 laukė tokios paslaugos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder