Nebespėja vežti lapų

Nebespėja vežti lapų

Kiekvieną rudenį iš miesto tenka išvežti daugybę žaliųjų atliekų - šakų, nukritusių lapų. Šiemet šiek tiek atsiliekama nuo grafiko dėl gedusios technikos.

Socialiniame tinkle "Facebook" nuotrauką iš Vežėjų gatvės publikavęs klaipėdietis Mindaugas ironizavo, kad senamiestyje prie konteinerių išrikiuoti šiukšlių maišai su rudeniniais lapais ir šakomis - "mielas vaizdelis".

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Nachčiunova sakė, kad žaliosios atliekos yra išvežamos pagal numatytą grafiką. "Gal vežėjai laiku neišvežė? Bet kuriuo atveju biodegraduojančias atliekas, jeigu gyventojai sudeda prie konteinerių, turi išvežti vežėjai, yra grafikai ir Savivaldybės puslapyje", - komentavo I. Nachčiunova.

Tiesa, penktadienį priešpiet prie minėtų konteinerių nebebuvo likę nė vieno maišo su lapais.

Aplinkos kokybės skyriaus vyriausioji specialistė Romualda Chuševė pridūrė, jog šiemet problemų su žaliųjų atliekų išvežimu kilo ir dėl nenumatytų aplinkybių.

"Buvo taip daug metų ir dar daug metų bus, kol lapai kris, kad spalio, lapkričio, gruodžio mėnesiais žaliųjų atliekų gerokai padaugėja. Yra du vežėjai, buvome su jais susitikę, jie paaiškino, kad neseniai buvo sugedę keletas automobilių, išvežti atliekų nespėjo dėl techninių priežasčių, dėl to šiek tiek atsiliekama nuo grafiko. Tikrai taip nėra, kad vežėjai tingi ar nesilaiko grafiko, tiesiog kartais fiziškai nespėja ar būna kitų, nenumatytų priežasčių", - paaiškino specialistė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder