Nebeliko kliūčių didinti krovą uosto pietinėje dalyje

Nebeliko kliūčių didinti krovą uosto pietinėje dalyje

Šiandien viešame renginyje oficialiai perduota eksploatuoti krantinės Nr. 144 infrastruktūra. Pastačius kone kilometro ilgio geležinkelio kelią ir pripažinus jį tinkamu naudoti, Klaipėdos uoste nebelieka kliūčių išnaudoti visas krovos galimybes ir vykdyti komercinę veiklą ties krantine Nr. 144. Krantinė išnuomota bendrovei KLASCO, teritorija pritaikyta generaliniams, verstiniams ir biriems kroviniams krauti.

„Iki šiol 144 krantinėje vyko tik epizodinė krova, krovinių paieškas apsunkino nežinia, kada turėsime geležinkelį. Dabar, kai nutiesta geležinkelio atkarpa, KLASCO galės atlikti įvairias gamybines operacijas ir plėtoti kitų permainų Jūrų perkėlos terminale idėjas. Turime pasirašę sutartį dėl fosforitų iš laivo į vagonus krovos. Artimiausiomis dienomis paaiškės, kada atvyks laivas ir mus pasieks pirmoji šio krovinio siunta. Džiaugiamės, kad Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pastaruoju metu atidžiai stebi infrastruktūros statybų eigą ir pirmiausia investuoja į tas vietas, kur sąnaudų mažai, o nauda juntama iš karto“, – sakė Audrius Pauža, KLASCO generalinis direktorius.

Pastatytos krantinės ilgis – 469 m, prie krantinių projektinis gylis – 11 metrų, iš viso nutiesta 931 m geležinkelio kelių. Bendra investicijų į geležinkelio kelius prie krantinės Nr. 144 vertė – 1,24 mln. Eur.

„Pripažinus tinkamu naudoti geležinkelį, nebelieka kliūčių šioje krantinėje visu pajėgumu vykdyti veiklą. Mums, kaip valstybės valdomai įmonei, svarbu, kad krantinė pulsuotų gyvybe ir duotų grąžą ir valstybei, ir čia veiklą vystantiems verslininkams“, – teigė Arvydas Vaitkus, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius.

Per pastaruosius 2,5 metų Uosto direkcija į infrastruktūrą investavo beveik 145 mln. eurų. 2013-aisiais investuota per 87 mln. eurų, net du kartus daugiau nei ankstesniais metais. Į uosto infrastruktūrą iki 2018 m. numatyta apie 350 mln. eurų investicijų. Daugiau kaip pusė tos sumos tektų uostui gilinti. Dar viena iš Uosto direkcijos siekiamybių 2015-aisiais – spręsti uosto geležinkelio infrastruktūros klausimus. 2015-aisiais geležinkelių statybai ir remontui planuojama skirti apie 4,4 mln. eurų. Į privažiavimo kelių ir gatvių rekonstravimą ketinama investuoti apie 3,3 mln. eurų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder