Naujos vaikų žaidimų aikštelės - Kalėdoms

Naujos vaikų žaidimų aikštelės - Kalėdoms

Buvo žadama, kad jau rugsėjo 1-ąją mažuosius klaipėdiečius mieste džiugins trys modernios vaikų žaidimų aikštelės: Koncertų salės kieme, prie "Žemynos" gimnazijos Kretingos gatvėje ir Ryšininkų gatvėje, prie 3 namo. Deja, iki šiol darbai nepradėti. Dabar žadama, kad aikštelės bus įrengtos iki šių metų pabaigos.

Priminsime, kad Klaipėdos miesto savivaldybės administracija pavasarį paskelbė, jog šiais metais Klaipėdos mieste bus įrengtos penkios modernios, visus higienos reikalavimus atitinkančios vaikų žaidimo aikštelės. Be minėtųjų trijų, buvo numatyta įrengti vaikų žaidimų aikšteles prie Taikos pr. 10 namo bei Sportininkų g. rajone.

Savivaldybės administracijos Infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja Inga Kubilienė informavo, kad procesas įstrigo "Infostatybos" sistemoje.

"Tikėjomės, kad projektui nereikės ekspertizės, nes tai supaprastintas projektas, tačiau vėliau paaiškėjo, kad ekspertizė bus reikalinga, ir ji truko tris savaites. Liepos viduryje pakitus įstatymams dar atsirado prievolė viešinti projektus, kas užtęsė procesą dar du mėnesius. Taip pat užtruko projekto korekcijos, kai pateikėme jį "Infostatybai". Tai pirmosios modernios vaikų žaidimo aikštelės, tad pastabų joms turėjo ir Kultūros paveldo departamentas, ir Visuomenės sveikatos centras. Šiandien jau yra išduotas statybą leidžiantis dokumentas vaikų žaidimo aikštelei kieme prie Klaipėdos koncertų salės įrengti. Kitą savaitę ten prasidės darbai", - teigė I. Kubilienė.

Kitą savaitę, anot pašnekovės, tikimasi gauti ir statybą leidžiančius dokumentus kitoms suplanuotoms vaikų žaidimo aikštelėms įrengti.

"Tikimės, kad vis dėlto šiais metais pažadus įgyvendinti pavyks. Rangovai užtikrino, kad dirbti galės iki gruodžio 1-osios", - sakė Savivaldybės tarnautoja.

Konkursą įrengti vaikų žaidimų aikšteles laimėjo Vilniuje registruota UAB "Dylas", kuri gamina sertifikuotus vaikų žaidimo aikštelių įrenginius, turinčius prekės ženklą "Ekoplay". Numatyta, kad aikštelės bus 200 kv. m ploto. Jose bus paklota gumuota danga, pastatyti šiuolaikiški, multifunkciai įrenginiai, skirti laipioti, šokinėti, čiuožti ir suptis vaikams nuo 3 iki 14 metų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder