Nauji mokslo metai: tėvai klimpsta spūstyse

Nauji mokslo metai: tėvai klimpsta spūstyse

Nauji mokslo metai - tos pačios eismo problemos. Jau nuo antradienio vaikus į mokymosi įstaigas vežę tėvai neslėpė pasipiktinimo, kad priemiestyje ir mieste turėjo kiurksoti automobilių spūstyse. Specialistai teigia, kad tokie scenarijai mokslo metų pradžioje yra paprasčiausiai neišvengiami.

Tėvai kone labiausiai stebėjosi, kad mokslo metų pradžioje išvengti spūsčių nepadėjo net ir skirtingas mokymosi įstaigų darbo laikas - visi tarsi susitarę kone vienu metu judėjo Klaipėdos link.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus, rugsėjo 1-ąją susiduriama su neišvengiamomis eismo problemomis. Jis neabejoja, kad problemų būtų galima bent iš dalies išvengti, jeigu dažniau būtų naudojamasi viešuoju transportu.

"Šį kartą prie spūsčių mieste šiek tiek prisidėjo tam tikri infrastruktūriniai remonto darbai. Be abejo, galbūt į situaciją galėtų lanksčiau žiūrėti ir mokymosi įstaigos. Būtų galima pagalvoti apie galimybę tėvams atvežti vaikus į darželį ar mokyklą pagal savo tvarką.

Jeigu gyvenama netoli mokymosi įstaigų, reikėtų pagalvoti ir apie viešojo transporto galimybę. Susisiekimas yra gana patogus. Tokiomis dienomis spūstys yra neišvengiamos, bet būtų galima bendrai dirbti to link, kad tų spūsčių būtų mažiau", - sakė R. Mockus.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininko Mindaugo Džermeikos teigimu, dėl rytinių spūsčių Klaipėdoje pareigūnai nuolat stebi situaciją ir esant būtinybei yra pasiruošę reguliuoti transporto priemonių eismą. Tačiau antradienį ir trečiadienį pirmoje dienos pusėje buvo gautas tik vienas pranešimas apie tai, kad yra susidariusi automobilių spūstis žiedinėje Jakų sankryžoje.

"Tad kol kas tokio poreikio nėra", - sakė Klaipėdos AVPK Kelių policijos tarnybos viršininkas.

Per rugsėjo 1-ąją Kelių policijos tarnybos pareigūnai aktyviai stebėjo ir kontroliavo eismą bei fiksavo Kelių eismo taisyklių pažeidimus - nustatyta 50 kelių eismo taisyklių pažeidimų už tai, kad vairuotojai vairavo transporto priemones neturėdami teisės vairuoti, pažeidė kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimus, ranka naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis, nesegėjo privalomų saugos diržų, vairavo automobilius, kuriems neatlikta privalomoji techninė apžiūra ir jie neapdrausti privalomuoju draudimu, važiavo per šviesoforo reguliuojamas sankryžas degant draudžiamam šviesoforo signalui. Taip pat buvo fiksuojami pėsčiųjų ir dviračių vairuotojų daromi pažeidimai.

Visą rugsėjį prie mokyklų ir darželių bus vykdoma eismo kontrolė.

Kelių policijos tarnybos pareigūnai pataria vairuotojams planuoti savo maršrutą ir, žinoma, planuoti kelionės laiką.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder